Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Gól v poslednej sekunde, radosť Slov-maticu
Zdielať na

Gól v poslednej sekunde, radosť Slov-maticu

Zdroj: fsk

1. skupina hlavnej fázy UEFA Futsal Cupu

Majster spod Triglavu však v solídne zaplnenej ŠH Pasienky začal lepšie ako Slov-matic. Po prvopolčasovom patovom statuse sa dostal do vedenia v 17. sekunde druhého dejstva, keď Gašparoviča prekonal Jaka Sovdat. Kobarid dlhé minúty zubami-nechtami udržiaval tesný náskok. Nad vodou ho držal predovšetkým taliansky brankár a jediný legionár v tíme Luca Talotti, ktorý svojimi zákrokmi privádzal hráčov súpera do zúfalstva. Kúzla ho zbavil až Attila Fehérvári, ktorý v 35. minúte vyrovnal. Schyľovalo sa k deľbe bodov, ale uzdravený hrdina Várady sekundu pred koncom zápasu zariadil triumf slovenského majstra.

Slov-matic pod taktovkou trénera Jána Janíka si vďaka víťazstvu posilnil postupové vyhliadky do ďalšej fázy súťaže, ktorá je obdobou futbalovej Ligy majstrov. V pondelkovom programe nezaváhal topfavorit 1. skupiny Sporting Lisabon. Portugalský tím zvíťazil nad úspešným macedónskym kvalifikantom z predkola Železarecom Skopje 5:1 a vedie tabuľku. Do Elite round postúpia dva najlepšie tímy.

V utorok o 17.30 h sa Sporting stretne s Kobaridom, od 20.00 h si Slov-matic zmeria sily so Železarecom Skopje a ak vyhrá, takmer naisto si vybojuje postup. Tento duel môžete sledovať len na internetovej televízii HUSTE.tv.

      1. skupina:
      Slov-matic FOFO Bratislava - FC Oplast Kobarid 2:1 (0:0)
      Góly: 35. Fehérvári, 40. Várady - 21. Sovdat. Rozhodovali: Benazzi (Hol.) a Sliva (Lit.), ŽK: Bagin, Rejžek - Fratina.
      zostavy:
      Slov-matic: Gašparovič - Brunovský, Fehérvári, Mikita, Haľko - Sláma, Frič, Rejžek, Bagin (Brndiar, Várady, Bartošek)
      Kobarid: Talotti - Uršič, Ručna, Kovač, Sovdat - Jug, Fratina, Zorč, Lenarčič (Baloh, Rosič, Leban)

      Ján Janík, tréner Slov-maticu:
"My sme vyhrali možno trošku so šťastím, ale mali sme viac šancí. Teraz sa môžeme ešte päť minút tešiť a potom sa už musíme pripravovať na zajtrajší zápas. Už od začiatku sme mali problémy s premieňaním šancí, nedávali sme tak ľahko góly, no verím, že teraz to z chlapcov spadlo. Zajtra so Skopje to bude možno ešte dôležitejší zápas, keď to potvrdíme a vyhráme, tak sme už postúpili."

      ďalší výsledok:
      Sporting Lisabon - KMF Železarec Skopje 5:1 (4:0)
      Góly: 4. Pedro Cary, 5., 15. Cardinal, 12., 37. Kumahara - 37. Ljubomir.

      tabuľka 1. skupiny:
      1. Sporting    1  1  0  0  5:1  3
      2. Slov-matic  1  1  0  0  2:1  3
      3. Kobarid     1  0  0  1  1:2  0
      4. Železarec   1  0  0  1  1:5  0

Súvisiace články