Polojasno
18°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Košičanky v osemfinále proti Bourges Basket
Zdielať na

Košičanky v osemfinále proti Bourges Basket

Basketbalistky slovenského majstra Dobrí anjeli Košice spoznali svojho osemfinálového súpera v Európskej lige, ktorým je francúzsky Bourges Basket.

Košičanky po stredajšej prehre s Wislou Krakov v Infiniti aréne postúpili medzi elitnú šestnástku ako desiate najlepšie družstvo, preto odohrajú prvé stretnutie vo Francúzsku 1. februára. Odveta je na programe o tri dni neskôr v Košiciach, prípadný rozhodujúci tretí zápas sa odohrá 9. februára v Bourges.

Generálny manažér Košíc Daniel Jendrichovský počítal s tým, že zverenky trénera Štefana Sviteka pôjdu do vyraďovacej fázy z lepšej pozície. "Päť víťazstiev a päť prehier v tejto fáze súťaže je pre nás obrovským sklamaním, pretože sme mali v pre nás prijateľnej A-skupine na to, aby sme skončili s bilanciou 7:3, najhoršie 6:4. Žiaľ, posledné dva duely sme nezvládli a pripravili sa tak o dobré umiestnenie. Ukázalo sa, že Euroliga je veľmi vyrovnaná. Krakov sa po novom roku fantasticky posilnil a ukázal, že bude ašpirovať na prvú štvorku. Ak chceme uspieť v ďalšom kole, musíme podať oveľa lepší výkon, s tímom popracovať a dostať ho do väčšej pohody," uviedol Jendrichovský.

Bourges postúpilo z druhého miesta D-skupiny ako siedmy najlepší tím spomedzi šestnástich postupujúcich, keď dokázalo dominovať v siedmich z desiatich zápasov. "Bourges je tím, ktorý poznáme. Do tejto fáze súťaže si chceme ísť napraviť chuť a pokúsiť sa hneď v prvom zápase zvíťaziť. Bude to naozaj ťažké, pretože francúzsky tím má prepracovanú obranu, na ktorú bude platiť čo najrýchlejšia hra. Hneď po získaní lopty budeme musieť zakladať rýchle protiútoky a dávať ľahké koše," dodal Jendrichovský.

Po poslednej prehre na domácej palubovke s poľským Krakovom (68:73) zavládlo na domácej palubovke sklamanie a prejavili sa emócie. "Situácia by bola krajšia, ak by sme s Krakovom zvíťazili, šli do ďalšej fázy z lepšej pozície a začínali doma. Dostali sme ľahké koše, nedoskočili dôležité lopty, robili zbytočné straty a keď sme mali dať kôš, tak sme ho nedali. Nič však nie je stratené, môžeme hrať a bojovať aj naďalej, no myslím si, že táto prehra nás bude mrzieť," povedala pivotka Anna Jurčenková.

Osemfinálové dvojice podľa umiestnenia:

1. Feberbahce Istanbul (Tur.) - Galatasaray Medical Park Istanbul (Tur.)
2. Ros Casares Valencia (Šp.) - MKB Euroleasing Šopron (Maď.)
3. Halcon Avenida Salamanca (Šp.) - Pécs 2010 (Maď.)
4. UMMC Jekaterinburg (Rus.) - Rivas Ecópolis (Šp.)
5. Cras Basket Taranto (Tal.) - ZVVZ USK Praha (ČR)
6. Wisla Can-Pack Krakov (Poľ.) - Nadežda Orenburg (Rus.)
7. Bourges Basket (Fr.) - Dobrí anjeli Košice (SR)
8. Spart&K Moskovská oblasť (Rus.) - Beretta Famila Schio (Tal.)