Oblačno
25°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Oranjes v domácom prostredí za hustým postupom v Lige majstrov
Zdielať na

Oranjes v domácom prostredí za hustým postupom v Lige majstrov

Huste.tv: Slov-matic FOFO vs Zelezarec Skopje

Zverenci trénera Jána Janíka si vybojovali právo štartovať v UEFA Futsal Cupe 2010/2011 z pozície víťaza najvyššej slovenskej futsalovej súťaže, keď vo finále play-off zdolali ŠK Program Dubnica na zápasy 2:1 (jednotlivé súboje skončili výsledkami 6:3, 1:4 a 8:4). Júlový žreb vo švajčiarskom Nyone prisúdil Bratislavčanom dvoch súperov z kategórie prijateľnejších - slovinský FC Oplast Kobarid a macedónsky KMF Železarec Skopje a jednu takmer neprekonateľnú prekážku v podobe portugalského Sportingu Lisabon.

Výhodou Slov-maticu je skutočnosť, že sa turnaj hlavnej fázy (Main round) uskutoční v Bratislave a bude mať podporu svojich fanúšikov. Všetky stretnutia sa budú hrať v bratislavskej športovej hale Pasienky na Trnavskej ceste. Prvým súperom domáceho celku bude v pondelok 27. septembra o 20.00 h FC Oplast Kobarid zo Slovinska. O deň neskôr v rovnakom čase nastúpi slovenský tím proti KMF Železarec Skopje z Macedónska a po dni voľna si vo štvrtok zmeria sily s favorizovaným Sportingom Lisabon z Portugalska (17.30 h).

Postup do ďalšej fázy súťaže (Elite round) si vybojujú dve najvyššie umiestnené tímy, takže šanca Slov-maticu FOFO Bratislava na úspech nie je zanedbateľná. Okrem Bratislavy sa v nasledujúcom týždni uskutočnia turnaje aj v ukrajinskom Ľvove, rumunskom Targu Mureš, českom meste Chrudim, talianskom Montesilvane a srbskom Kragujevaci.

Martin Grendár (prezident Slov-maticu): "Napriek tomu, že už roky dominujeme slovenskému futsalu, naším cieľom je nepochybne opäť sa  presadiť na medzinárodnom poli. Pred nami stojí neľahká úloha, pretože skupina je skutočne silná a vyrovnaná, avšak rozhodne chceme postúpiť do Elite Round. Tomu sme aj prispôsobili našu prípravu, keď sme sa v lete zúčastnili silne obsadeného turnaja v Čechách a generálkou bol nedávny domáci duel s českým majstrom Era-Pack Chrudim."
Ján Janík (tréner Slov-maticu): "Favoritom našej skupiny je Sporting Lisabon, ktorý je prešpikovaný portugalskými a brazílskymi virtuózmi. Slovinský majster Oplast Kobarid bude pravdepodobne naším súperom v boji o druhé a zároveň aj postupové miesto, takže sa musíme na neho špeciálne pripraviť. Tretím do partie bude macedónsky Železničar Skopje, ktorý môže kohokoľvek nachytať na hruškách..."

Druhý zápas v skupine proti Železarcu Skopje s Macedónska prináša v priamom prenose obľúbená internetová televízia HUSTE.tv.

Program 1. skupiny hlavnej fázy (Main round) UEFA Futsal Cup-u 2010/2011 - Bratislava:

pondelok 27. septembra:
17.30 h: Sporting Club Lisabon (Portug.) - KMF Železarec Skopje (Maced.)
20.00 h: Slov-matic FOFO Bratislava (SR) - FC Oplast Kobarid (Slovin.)
utorok 28. septembra
17.30 h: FC Oplast Kobarid (Slovin.) - Sporting Club Lisabon (Portug.)
20.00 h: Slov-matic FOFO Bratislava (SR) - KMF Železarec Skopje (Maced.)
štvrtok 30. septembra
17.30 h: Sporting Club Lisabon (Portug.) - Slov-matic FOFO Bratislava (SR)
20.00 h: KMF Železarec Skopje (Maced.) - FC Oplast Kobarid (Slovin.)

Súvisiace články