Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Školákov zázračný kôš cez celé ihrisko. S klaksónom!
Zdielať na

Školákov zázračný kôš cez celé ihrisko. S klaksónom!

PARDUBICE / Tak to mu naozaj vyšlo! O parádny husársky kúsok sa postaral na žiackych majstrovstvách republiky jeden z mladých adeptov basketbalu. Lopta z jeho ruky preletela cez celú palubovku a so záverečným klaksónom preťala kôš súpera!

Výrazným spôsobom tak divákom spestril vyvrcholenie českého šampionátu basketbalistov do 15 rokov v Pardubiciach. Vo štvrťfinále tam Tomáš Bělohradský zo Sokola Pražského dosiahol kôš cez celé ihrisko, ktorým v poslednej sekunde rozhodol o víťazstve svojho celku v pomere 67:66! To zároveň znamenalo postup.

Tréner sa otočil a balil si veci...

Sokol Pražský na celkový triumf napokon nedosiahol, no Tomášovi spoluhráči budú vďaka jeho zázračnej trefe na štvrťfinálový duel spomínať ešte dlho. S rovesníkmi z Plzne prehrávali tri sekundy pred koncom o dva body, keď Bělohradský doskočil loptu pod vlastným košom a jednou rukou ju takpovediac naverímboha hodil smerom k tomu súperovmu.

"Priznám sa, že som ten kôš ani nevidel. To, že Tomáš hádže loptu, som síce zaregistroval, ale potom som sa už otočil a balil som si veci...," priznáva veľavravne jeho tréner Vladimír Vyoral. Svojmu zverencovi totiž nedával žiadnu šancu na úspech.

Aj keby to skúšal 1000-krát, tak už nedá!

O to väčší rozruch v hale nastal, keď lopta prepadla cez plzenský kôš. "Tomáš zápas dosť prežíval. Tesne pred záverom urobil chybu a zdalo sa, že výsledok je stratený, takže pod vplyvom emócií takto vystrelil. Myslím si, že keby to skúšal ešte stokrát, možno aj tisíckrát, tak to už nezopakuje, ku košu by už možno ani nedohodil. Teraz sa mu to ale podarilo a chlapci boli samozrejme šťastní," netajil svoj názor chlapcov tréner.

Súvisiace články