Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Favorizovaný Real druhým finalistom. Rozhodli najväčšie hviezdy
Zdielať na

Favorizovaný Real druhým finalistom. Rozhodli najväčšie hviezdy

JOKOHAMA / Hráči španielskeho tímu Real Madrid sa stali podľa očakávania druhým finalistom na majstrovstvách sveta klubov 2016 pod hlavičkou Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA), ktoré sa konajú v dňoch 8. - 18. decembra v Japonsku.

Úradujúci šampión európskej Ligy majstrov zvíťazil vo štvrtkovom semifinálovom zápase XIII. ročníka tohto prestížneho podujatia nad mexickým mužstvom Club América México City 2:0 (1:0). V drese "bieleho baletu" v nadstavenom čase prvého polčasu skóroval onedlho 29-ročný francúzsky útočník Karim Benzema (nar. 19. decembra 1987), ktorý zužitkoval prihrávku od nemeckého stredopoliara Toniho Kroosa a prekonal 36-ročného veterána v bránke mexického klubu Moisésa Alberta Muňoza Rodrígueza. Druhý gól favorita na štadióne v Jokohame pridal v nadstavenom čase druhého polčasu hviezdny Cristiano Ronadlo, čerstvý držiteľ Zlatej lopty pre najlepšieho hráča roka od francúzskeho časopisu France Football. Club América ako zástupca Futbalovej konfederácie Severnej a Strednej Ameriky a karibskej oblasti CONCACAF nedokázal streliť ani čestný gól, kostarický oslávenec medzi žrďami madridského tímu Keylor Navas (vo štvrtok má 30 rokov, pozn.) si udržal čisté konto.

Real Madrid sa v nedeľňajšom finále MS klubov stretne s japonským tímom Kašima Antlers (11.30 h SEČ), v dueli o konečné 3. miesto nastúpi v ten istý deň Club América proti kolumbijskému mužstvu Atlético Nacional (8.00 h SEČ).

XIII. majstrovstvá sveta futbalových klubov - Japonsko - Semifinále:
JOKOHAMA
Club América (Mex.) - Real Madrid (Šp.) 0:2 (0:1) - Real Madrid postúpil do finále, Club América bude hrať o 3. miesto
Góly: 45.+ Benzema, 90.+ Cristiano Ronaldo

Súvisiace články