Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Víťazný vstup Slovákov do MS. Poliakov zdolali o dva góly
Zdielať na

Víťazný vstup Slovákov do MS. Poliakov zdolali o dva góly

RIGA / Slovenskí florbaloví reprezentanti uspeli vo svojom úvodnom vystúpení na MS 2016 v lotyšskej Rige (3. - 11. decembra).

V nedeľňajšom zápase základnej C-skupiny zvíťazili 6:4 nad Poliakmi a získali prvé dva body do tabuľky, v ktorej im patrí druhá priečka o skóre za Dánmi. Tí si v sobotu poradili s Austrálčanmi (8:1).

Zverenci trénera Petra Koutného od úvodnej minúty na palubovke dominovali, v prvej tretine boli pre nich odmenou góly Michala Kročka a Martina Grlického. V 25. min mali Slováci výhodu trestného strieľania, skúsený Juraj Matejka ponúkol divákom prvotriednu lahôdku - 3:0 pre SR. Poliaci s trojgólovým mankom od polovice stretnutia pomaly prevzali iniciatívu a do zápasu sa vrátili ešte pred druhou prestávkou - v priebehu 58 sekúnd sa presadili Mateusz Antoniak i Michal Kozubal a znížili na 2:3. Keď Antoniak v 44. min prestrelil brankára Dominika Tureka, vedenie Slovákov bolo minulosťou, no len na štyri minúty - potom Kubovič vybojoval loptičku a presnou strelou potešil slovenských priaznivcov. Poliaci v záverečnom nápore nedokázali vyrovnať, naopak, strelou do ich prázdnej bránky zvýšil na 5:3 napokon dvojgólový Kubovič. Osem sekúnd pred koncom duelu ešte skorigoval Lukasz Chlebda, posledné slovo patrilo kapitánovi SR Lukášovi Řezaninovi, ktorý trafil do opustenej bránky Poliakov.



Slováci si v C-skupine ešte zmerajú sily s výbermi Austrálie (v pondelok o 12.00 h SEČ) a Dánska (v utorok o 10.15). Po dva najlepšie tímy z výkonnostne vyššej A aj B-skupiny preniknú priamo do štvrťfinále, na zostávajúce mužstvá "áčka" a "béčka" čakajú súboje stredajšieho play-off práve s najlepšími dvoma z C aj D-skupiny. 

MS florbalistov 2016 - Riga (Lot.) - C-skupina:

Poľsko - Slovensko 4:6 (0:2, 2:1, 2:3)
Góly: 36. Antoniak (Sieňko), 37. Kozubal (Korpan), 44. Antoniak (Hamrol), 60. Chlebda (Antoniak) - 14. Kročko (Gál), 17. Grlický, 25. Matejka (tr. strieľanie), 48. Kubovič, 59. Kubovič, 60. Řezanina (Dudovič)
Vylúčení: 1:2 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kumerdanks a Kristapsons (obaja Lot.), 1007 divákov

Zostava SR: Turek (Mazák) - Szabo, Komačka, Kročko, Sikorjak, Koščo, Ľ. Šefčík, Bulko - Heleš, Matejka, Kubovič - Gál, Řezanina, Dudovič - Čonka-Skyba, Grlický, Ujhelyi - Nehila, Joščák

Súvisiace články