Jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Domáce Srbsko prišlo o finále snov v predĺžení s Ruskom
Zdielať na

Domáce Srbsko prišlo o finále snov v predĺžení s Ruskom

BELEHRAD / Futsalová reprezentácia Srbska si finále na domácich ME nezahrá, proti boli Rusi, zverencov Aca Kovačeviča zdolali po predĺžení 3:2.

Horúci a vypredaný jedenásťtisícový kotol Kombank Areny hnal od prvej sekundy domácich miláčikov mohutným povzbudzovaním aj tipickou balkánskou muzikou vpred. Ostrý piskot pri každom ruskom dotyku s loptou bol samozrejmosťou. Napriek tomu Rusi nepustili do gatí a úvodné minúty si hrali svoje. V 5. minúte to na radosť domácich divákov prvýkrát poriadne skúsil Perič, jeho ostrý projektil ale Gustavo skrotil. Hralo sa mimoriadne pozorne v defenzíve, šance sa nerodili. V 12. minúte po aute pálil iba nad Rus Abramov. Obraz hry sa nemenil, Rusi kontrolovali loptu a v 13. minúte poriadne priložili pod kotol, ale séria ich striel sa skončila len rohom. Srbi reagovali timeoutom, ale nepomohlo, lebo ešte v tej istej minúte strelil štvrtý gól na turnaji Eder Lima, keď mu vyšla pekná kľučka na brankára Aksentijeviča. Srbi mohli odpovedať zo štandardky o pár okamihov, ale Živanovič po peknej výmene loptu do siete nedostal. V 16. minúte po aute dostal peknú loptu sám pred Gustava Rajčevič, ale v páde nedokázal precíznejšie zakončiť. Rusi v závere polčasu vytiahli pomerne vysoký pressing a náskok si ustrážili.

Prvý polčas okulahodiaci futsal neponúkol, bol to urputný boj na úkor kvality. Ani začiatok druhého dejstva zmenu obrazu hry nepriniesol. V 23. minúte sa zranil ruský brankár Gustavo pri likvidácii šance Periča a musel ho vymeniť Vikulov. Hneď sa chytil po jedovke Rakiča. V 25. minúte z ničoho nič domáci vyrovnali, keď peknú individuálnu akciu zakončil nechytateľnou bombou Kocič. Do brány sa vrátil Gustavo a hneď ukázal skvelý zákrok pri ďalšej exportnej strele Kociča. Srbi hnaní búrlivým publikom Rusov zatlačili, tí akoby strácali pôdu pod nohami. Ani domáci však dlho v tlaku neostali, a na pílku tlačili zasa Rusi. A oplatilo sa im to, lebo v 33. minúte si Abramov vysoko prehodil obrancu a loptu bombou napálil nezadržateľne do srbskej siete. V 35. minúte dostal diskutabilnú druhú žltú karetu Lima a po červenej musel predčasne do šatne. Domáci dostali šancu hrať dve minúty presilovku. Priamy kop Kocič trafil tesne vedľa a nastalo peklo, ktoré o pár sekúnd korunoval vyrovnávajúcim gólom na 2:2 v čase 35:19 Simič po vykombinovaní ruskej trojice. Rusi už v štyroch mohli odpovedať, ale strelu Romula domáci brankár vyrazil. Potom to nadvakrát skúsil Lyskov, ale Rusko z toho nič nevyťažilo. V závere Rusi takticky nezvládli situáciu, kěď dali druhú malú domov, ale Srbi ich nevytrestali a tak duel dospel do predĺženia 2x5 minút, prvého na ME.

Rusom zostalo na konte 5 faulov, Srbom tri. Ako prvý to skúsil Rajčevič, Gustavo bol na mieste. Potom Rusi poriadne zahrozili, ale v 44. minúte Davydov ani Šajachmetov ešte nedali, ale o pár sekúnd po signáli z Robinhovho autu už Romulo áno - 3:2 pre favorita. V závere Srbi odvolali brankára, ale už im to nepomohlo. Do tretieho finále za sebou tak postúpila "zborná", ktorá vyhrala ME v roku 1999. V dvanástich vzájomných zápasoch vyhrali Rusi nad Srbmi v jedenástom. 

Súvisiace články