Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Obhajca na ME končí! Do semifinále ho nepustil debutant
Zdielať na

Obhajca na ME končí! Do semifinále ho nepustil debutant

Zdroj: uefa

BELEHRAD / Posledné štvrťfinále prinieslo obrovské prekvapenie. Debutant na ME z Kazachstanu vyradil obhajcu, ktorý tak na šampionáte končí.

Obhajca prvenstva z posledných ME v belgických Antverpách (2014) Taliansko sa pustilo do svojho súpera z Kazachstanu od úvodných minút, opierajúc sa o kvalitný káder, keď až osem reprezentantov squadri azzurri sa narodilo v Brazílii. Po úvodných dvoch oťukávajúcich minútach vyrazil do poľa pomôcť spoluhráčom aj gólman a ďalší naturalizovaný Brazílčan Higuita a tak Kazachstanci zatlačili s piatimi hráčmi v poli obhajcov titulu častejšie do obrany. Štrnásta minúta mohla priniesť konečne gól, samostatnej akcii a peknému zakončení Lea chýbali centimetre. Nervóznym Talianom chýbal stoický pokoj v koncovke, nad vodou ich držal bezchybný Stefano Mammarella. Prekonal ho až na konci šestnástej minúty ďalekonosnou dobre umiestnenou strelou Leo. Na konci predposlednej minúty šokoval favorita druhým gólom Serik Žamankulov, keď natrikrát prepasíroval loptu za bezmocného Mammarellu.
">
">
" data-htmlarea-external="1" rtekeep="1">Kazakhstan 5-2 Italy

#FutsalEuro2016 #FullHighlightsKazakhstan 5-2 Italy Nosso resumo especial.Our own special highlights Il nostro sintesi speciale#Futsal #Serbia2016 #miofutsal

Posted by mio futsal on 9. február 2016

Po obrátke zavelil k obratu Marco Ercolessi v čase 22:21, poslal loptu pred bránku Fortinovi, a ten už vedel čo s ňou. Odpoveď debutanta na ME ale prišla rýchlosťou blesku - Chingiz Jesenamanov prepálil aj po tretíkrát rodáka z talianskeho Chieti. Na ihrisku sa pritvrdilo, zverenci Cacaua rýchlo nazbierali štyri fauly, v polovici polčasu vystrašil Higuitu nastrelenou žŕdkou kapitán Gabriel Lima. Horúco bolo prevažne pred bránkou Kazachstanu, zverenci Roberta Manichelliho si vytvárali sľubné šance. V 34.minúte nastrelil Mauro Canal spojnicu, za bránkovou čiarou neskončila ani nedôrazná dorážka Fortina. Ku hre bez brankára sa odhodlala aj squadra azzurra a slávila úspech. V čase 36:24 rozvlnil sieť Mauro Canal a znížil na rozdiel jediného gólu. Hneď po rozohratí, za neuveriteľných šesť sekúnd trestal na druhej strane Dauren Nurgožin! Záverečná snaha obrovského favorita už úspech nepriniesla, Kazachstan ešte zvýšil gólom do prázdnej bránky na konečných 5:2, keď sa presadil opäť Leo 23 sekúnd pred koncom. Tretím rozhodcom zápasu bol dnes Lukáš Peško z Bratislavy.

Súvisiace články