Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Prvé finále srbskej ligy po bitke dohralo len šesť hráčov
Zdielať na

Prvé finále srbskej ligy po bitke dohralo len šesť hráčov

BELEHRAD / Len šestica hráčov dokončila prvé finále srbskej mužskej basketbalovej ligy.

V drese Crvenej Zvezdy boli na palubovke v posledných sekundách duelu štyria, za konkurenčného mestského rivala Partizan hrali len dvaja. CZ zvíťazila 97:88 a vo finále vedie 1:0 na zápasy.

Súboje medzi mestskými rivali sú nabité emóciami, inak tomu nebolo ani v prvom finále. Súboj dvakrát na dlhé minúty museli prerušiť. Najskôr v 28. min zamierili hráči Partizanu predčasne do šatní. Za stavu 61:53 pre CZ ich stiahol tréner Duško Vujoševič, ktorý nesúhlasil s výrokmi rozhodcov. Po štvrťhodine sa prvé vášne upokojili a pokračovalo sa v zápase. Partizan sa dostal osem minút pred koncom súboja do vedenia 69:64. Vtedy sa však po jednom z faulov rozpútala na palubovke hromadná bitka, niektorí hráči sa do nej zapojili, ďalší sa snažili kohútov od seba rozdeliť. Po 45 minútach čakania nechali rozhodcovia vyprázdniť hľadisko, vylúčili najväčších agresorov a pokračovalo sa v hre. V závere však vylúčili ešte ďalších dvoch basketbalistov, po jednom na každej strane a súboj dohrali šiesti.

Zápas bude mať ešte dohru za zeleným stolom. Partizan bojuje o trinásty titul za sebou, Crvena Zvezda sa chce vrátiť na trón prvýkrát od roku 1998. Informácie zverejnil portál In Serbia.

Súvisiace články