Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Neuveriteľné... Federer si nevšimol, že premenil mečbal
Zdielať na

Neuveriteľné... Federer si nevšimol, že premenil mečbal

HALLE / Švajčiarsky tenista Roger Federer získal 17 grandslamových titulov, odohral 1178 zápasov na hlavnej profesionálnej úrovni, ale aby zabudol, aký je stav zápasu, sa mu stalo prvý raz až teraz na turnaji v nemeckom Halle.

Na tradičnom prípravnom podujatí Gery Weber Open na tráve pred Wimbledonom 32-ročný Švajčiar celkovo triumfoval už siedmy raz, ale sobotňajší postup do finále sprevádzalo z jeho strany mierne faux pas. Po víťaznej výmene pri svojom mečbale v semifinálovom zápase proti Japoncovi Keiovi Nišikorimu sa nešiel tešiť a podať ruku súperovi, ale ukázal povzbudzujúco zaťatú päsť a zamieril na ďalšie podanie k základnej čiary. Až zvýšený aplauz publika a súper čakajúci pri sieti ho presvedčili o tom, že zápas sa už vlastne skončil a on je víťazom. Federer zdolal Nišikoriho 6:3, 7:6 (4) a neskôr vo finále aj Kolumbijčana Alejandra Fallu 7:6 (2), 7:6 (3)/.

"Nerozumiem. Niečo také sa mi stalo prvý raz v kariére, po vyše tisíc odohraných zápasoch," komentoval Federer pre médiá v Halle

Súvisiace články