Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Koniec jednej éry... Volley Team to zabalil!
Zdielať na

Koniec jednej éry... Volley Team to zabalil!

Zdroj: sita, Volley Team UNICEF

BRATISLAVA / Veľkolepý projekt, ktorý mal ohúriť celú Bratislavu. Tak vstúpil pred 2,5 rokmi do volejbalu Volley Team Bratislava ako nástupca vysokoškolského klubu STU. Po zisku double v minulej sezóne je všetko inak! Volley Team končí...

Do Estónska nepocestujú

Volley Team odohral posledný zápas v Stredoeurópskej lige proti Humennému v nedeľu 8. decembra. V nedeľu pritom boli na súpiske uvedení len ôsmi hráči. Vo štvrtok mal odohrať prvý zápas šesťnásťfinále Vyzývacieho pohára mužov v estónskom VK Pärnu. Na zápas však  klub nepocestuje. 

"Mám informácie z komunikácií medzi federáciami a CEV-om o tom, že ten zápas nebude. Čakám ešte na oficiálne potvrdenie, ale už viem, že nemám nikam cestovať," povedal v utorok (10.12) pre portál volejbal.sk medzinárodný rozhodca Tomáš Vojtíšek. Práve on bol delegovaný na zápas v Estónsku.

10 000 € pokuta

Podľa vyjadrení hráča VT Bratislava Mateja Kubša vo večerných správach Slovenského rozhlasu Volley team do Estónska na pohárové stretnutie Challenge cupu proti Pärnu nepocestuje. Podľa tabuliek sankcií CEV dostane klub z Bratislavy pravdepodobne pokutu 10 000 Eur.

Systém organizácie práce na CEV je založený na princípe výlučnej komunikácie sídla CEV a príslušnej národnej federácie, pod ktorú dané kluby patria. Otázne je, aké budú iné sankcie - okrem finančnej, píše volejbal.sk

Podľa vyjadrení bývalých hráčov klubu má voči nim Volley Team podlžnosti. Vedenie sa pritom na tlačovke pred sezónou dušovalo, že všetky záväzky majú vyrovnané. Hráčom mali dlhovať až 300 000 €. "Priznávam, máme podlžnosti, ale o takúto sumu nejde. Sú menšie sumy a spolu je to okolo 20 000 €," uviedol Hampl pre magazín Šport Aut.

Nová prezidentka skončila...

Bratislavský tím opustilo počas uplynulého obdobia viacero predstaviteľov. Počas minulého týždňa odišli z kádra Volley Teamu smečiar Milan Hriňák a duo poľských hráčov - univerzál Jaroslaw Lech a smečiar Mateusz Medrzyk. Koncom novembra odstúpila z funkcie prezidentky Volley Teamu Bratislava Klaudia Novanská. "Dňom 29. 11. 2013 som ukončila z osobných dôvodov svoju činnosť v klube Volley Team Bratislava a moje meno už nemienim spájať s týmto klubom," uviedla pre HUSTE.tv Novanská, ktorá nechcela bližšie špecifikovať dôvody svojho odchodu.

Hráči bratislavského mužstva by mali v sobotu 14. decembra nastúpiť v Humennom na dohrávaný zápas 1. kola Stredoeurópskej ligy (SEL) proti miestnemu ŠK Chemes.

Duel mali pôvodne odohrať 17. októbra. Bratislavčania pred stretnutím informovali predstaviteľov humenského klubu, že pre ochorenie dvojice hráčov nemajú k dispozícii šesť zdravých volejbalistov a na duel nepricestujú. Riadiaci orgán SEL vtedy vyhovel žiadosti Volley Teamu o zmenu termínu.

"VOLLEY TEAM Brtislava oznamuje, že aj napriek obrovskej snahe udržať existenciu klubu, dňom 11.12.2013 z interných dôvodov končí svoju činnosť a zároveň sa odhlasuje zo všetkých volejbalových súťaží," napísal v oficiálnom stanovisku prezident klubu Ladislav Hampl

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Súvisiace články