Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Tréner volejbalistom verí. Francúzsko môžeme zdolať!
Zdielať na

Tréner volejbalistom verí. Francúzsko môžeme zdolať!

Zdroj: tasr

GDANSK / Slovenská volejbalová reprezentácia nastúpi v piatok vo svojom úvodnom zápase na majstrovstvách Európy 2013 v Dánsku a Poľsku v meste Gdansk od 17.00 h SELČ proti výberu Francúzska.

Tréner slovenského výberu Štefan Chrtiansky st. verí pred duelom s Francúzmi v dobrý výsledok. "Francúzi majú technicky vyspelé družstvo s typickou rýchlou hrou. Myslím si však, že v dnešnej dobe dominuje skôr silový volejbal. Verím, že to môže byť naša výhoda, pretože naši hráči majú fyzicky lepšie dispozície ako Francúzi. Som optimista a verím, že by sme sa mali presadiť silou na sieti," povedal v rozhovore pre oficiálnu stránku Slovenskej volejbalovej federácie (SVF) kormidelník SR Chrtiansky.

Štvrtkový večerný tréning Slovákov absolvoval aj smečiar František Ogurčák, ktorý pre problémy s chrbtom nehral v pondelok a v utorok v prípravných zápasoch s Ruskom. "Vo štvrtok normálne trénoval a zdá sa, že je všetko v poriadku. Uvidíme, ako sa bude cítiť, ale rátam s tým, že bude môcť hrať. Naši lekári odviedli dobrú robotu," povedal na margo zdravotného stavu 29-ročného smečiara tréner Chrtiansky.

Silný smečiar, rezervy na bloku

Útočnú silu Francúzska predstavuje podľa Štefana Chrtianskeho st. najmä hráč na smečiarskom poste, tréner SR zároveň upozornil na slabiny v tíme súpera. "Ich najnebezpečnejším hráčom je Ngapeth, ktorý minulú sezónu hral v Cuneu. Keď má svoj deň, dokáže veľa uhrať sám a strhnúť mužstvo. Druhým smečiarom je Tillie, ktorý neodohral veľa zápasov. Z celkového pohľadu by mohli byť na smeči zraniteľní. Verím, že to využijeme a, ako som povedal, budeme dominovať na sieti," uviedol 51-ročný tréner Slovákov, ktorý si uvedomuje prednosti svojich zverencov. "Máme väčšie kvality na bloku, i keď je pravda, že Francúzi majú dobrú prihrávku a budú sa snažiť hrať veľmi rýchlo. Myslím si, že sa môžeme presadiť aj v súbojoch jedného proti jednému; máme hráčov s dobrými blokárskymi predpokladmi. Máme tiež viacero kvalitných hráčov po vysokých nahrávkach, tieto situácie môžu nastať po zachytenej lopte v poli. Verím, že sa dokážeme presadiť aj proti dvojbloku a trojbloku súpera. Ak máme prihraté, máme silný útok stredom, čo je naša veľká zbraň," naznačil recept na úspech s Francúzskom Chrtiansky st.

Šance na úspech zhodne vyrovnané

Blokár slovenskej reprezentácie Tomáš Kmeť odhaduje šance oboch tímov na úspech v piatkovom meraní síl ako vyrovnané. "Musíme podať čo najlepší výkon. Verím, že uspejeme. Nebude to jednoduché, pretože európske tímy sú vyrovnané. Francúzi sú súperom, ktorý nie je z kategórie Rusov či Talianov. Šance sú podľa mňa 50 na 50," povedal pre svf.sk hráč nemeckého Berlína. "Myslím si, že na štvrťfinále môže na šampionáte pomýšľať dvanásť tímov. Nie sme v kompletnej zostave, ale verím, že keď zabojujeme a bude nám priať aj šťastie, postup do štvrťfinále by sa mohol podariť," povedal na margo ambícií Slovákov Kmeť, ktorého doplnil tréner Chrtiansky: "Pre mňa je dôležité, aby chlapci odviedli na ihrisku maximum a nehrali kŕčovito. Keď budeme hrať dobre, máme na to, aby sme zdolali aj tímy ako Francúzsko či Nemecko. Reálne patríme na umiestnenie od piateho do ôsmeho miesta a verím, že to dosiahneme."

Slováci obhajujú na ME piate miesto

Z kontinentálneho šampionátu 2011, figurujú v základnej B-skupine spoločne s domácimi Poliakmi, Francúzmi a Turkmi. Po piatkovom stretnutí s Francúzmi si slovenskí volejbalisti v sobotu 21. septembra od 17.00 h zmerajú sily s výberom Turecka, posledným vystúpením Slovákov v B-skupine bude súboj s domácimi reprezentantmi Poľska v nedeľu 22. septembra od 20.00 h.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články