Skoro jasno
15°
Bratislava
Rusi ukázali volejbalistom, kde sú rezervy. Vo všetkom, tvrdí Kmeť
Zdielať na

Rusi ukázali volejbalistom, kde sú rezervy. Vo všetkom, tvrdí Kmeť

BRATISLAVA / Slovenskí volejbalisti v stredu nabrali smer poľský Gdaňsk, kde sa v piatok začínajú Majstrovstvá Európy vo volejbale mužov. Tesne pred odchodom ich prevereli olympíjski víťazi Rusi. A slovenskí hráči priznali, že sa stále majú čo učiť...

Kmeť: Musíme sa zlepšiť vo všetkých činnostiach

Víťaz Svetovej ligy aj olympijskych hier v Londýne vyhral oba prípravné zápasy 3:0 a Slovákom tak nastavil zrkadlo. Zápas im totiž ukázal rezervy. "Povedal by som, že vo všetkom a treba zlepšiť v každej činnosti o dva, tri stupne by sa dalo povedať a bude to lepšie," hovorí blokár Tomáš Kmeť.

Ak k tomu pridajú bojovnosť ako v dueloch proti ruským volejbalistom, môžu sa na európskom šampionáte, postarať o niekoľko prekvapení. "Samozrejme pokiaľ chceme rozmýšľať o postupe zo skupiny, tak musíme vyhrať alebo s Francúzskom alebo s Tureckom. Samozrejme nikde nie je napísané, že nemôžeme vyhrať s Poľskom," tvrdí kapitán slovenskej reprezentácie Michal Masný.

Cieľom obhajoba 5. miesta

Cieľom je obhájiť doposiaľ najväčší úspech mužskej reprezentácie, ktorým je 5. miesto na poslednom šampionáte starého kontinentu. "Tá Európa sa ešte viac vyrovnala a je tam treba aj kúsok šťastia, ako to bol pred dvomi rokmi. A bolo by naozaj pekné to obhájiť," dúfa tréner reprezentácie Štefan Chrtiansky.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články