Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Slováci prehrali v neoficiálnom prípravnom zápase s Rusmi
Zdielať na

Slováci prehrali v neoficiálnom prípravnom zápase s Rusmi

BRATISLAVA / Slovenská volejbalová reprezentácia mužov neuspela v prvom z dvojice medzištátnych prípravných stretnutí pred odchodom na majstrovstvá Európy v Dánsku a Poľsku s ruskými hráčmi.

V neoficiálnom meraní síl v bratislavskej Hant aréne zvíťazili Rusi bez prítomnosti divákov jednoznačne 3:0. V dodatkovom sete, na ktorom sa oba tímy dohodli po skončení duelu a Rusi v ňom nastúpili bez trojice opôr - Muserského, Grankina a Sivoželeza - zvíťazili Slováci 25:20.

Oficiálny duel je na programe v utorok 17. septembra od 18.00 h v Aegon aréne NTC v Bratislave. O deň neskôr sa oba tímy spoločne presunú do dejiska kontinentálneho šampionátu.

Výsledok neoficiálneho medzištátneho prípravného volejbalového stretnutia:

Slovensko - Rusko 0:3 (-17, -22, -19) - dodatkový set: 25:20
75 minút

Slovensko: Masný, M. Nemec, Paták, Kmeť, Chrtiansky ml., Kohút, libero Ondrušek (Zaťko, Bencz, Hupka)
Rusko: Grankin, Pavlov, Sivoželez, Muserskij, Spiridonov, Aščev, liberá Verbov a Jermakov (Žilin, Michajlov, Makarov, Ilinič)

Favorizovaní Rusi viedli v prvom sete 8:4, Slováci dvomi blokmi Kmeťa vyrovnali na 10:10. Ruskí volejbalisti nastúpili v najsilnejšom zložení a dokazovali veľkú kvalitu v obrane na sieti aj v poli. Rozhodujúci náskok získali hostia pri servise Muserského a odskočili na 19:13. Prvý set vyhrali hostia 25:17.

Hráči Ruska mali od začiatku navrch aj v druhom sete a viedli o štyri body. Slováci kontrovali esom Kmeťa a znížili na 11:13. Hostia následne opäť získali náskok šiestich bodov, ale Slováci v koncovke zabrali a znížili pri Masného podaní. Po bloku Patáka bol stav 18:21, eso slovenského smečiara znamenalo skóre 20:22. Rusi vyhrali druhý set (25:22).

V treťom sete viedli Rusi už 6:2, ale Slováci znížili na rozdiel bodu - 6:7. Následne hostia opäť zapli na vyššie obrátky a počas druhého technického oddychového času vyhrávali 16:9. V koncovke predviedol dva pekné momenty Bencz a Slováci znížili na 17:22. Rusi si nenechali vziať víťazstvo v treťom sete, uspeli 25:19 a v celom stretnutí 3:0. 

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

svf

Súvisiace články