Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Volejbalisti s ambíciou pobiť sa s Rusmi o dobrý výsledok
Zdielať na

Volejbalisti s ambíciou pobiť sa s Rusmi o dobrý výsledok

Zdroj: cev - Volejbalisti Slovenska na bloku

BRATISLAVA / Slovenská volejbalová reprezentácie mužov odohrá v utorok 17. septembra v Bratislave posledné prípravné stretnutie pred odchodom na majstrovstvá Európy v Dánsku a Poľsku.

Súperom Slovákov budú v Aegon aréne NTC úradujúci olympijskí víťazi a šampióni prestížnej Svetovej ligy z Ruska. "Je to momentálne asi najlepší tím na svete; sme radi, že nás Rusi preveria pred majstrovstvami Európy,“ povedal pred zápasom proti druhému tímu svetového renkingu tréner SR Štefan Chrtiansky st. "Od nášho súpera očakávame typickú ruskú hru založenú na kvalitnom servise. Zvládnutie príjmu bude pre úspech v stretnutí kľúčovým faktorom. Verím, že Rusi sú dostatočnou motiváciou pre našich chlapcov. Pokúsime sa pobiť o dobrý výsledok,“ uviedol kormidelník slovenskej reprezentácie, ktorý vyjadril spokojnosť s výberom protivníkov v príprave pred kontinentálnym šampionátom: "Je potešujúce, že môžeme hrať proti súperom ako sú Rusi či Taliani. Priame konfrontácie s najlepšími nás posúvajú dopredu.

Kvalitu súpera ocenil aj prezident Slovenskej volejbalovej federácie (SVF) Ľubor Halanda. "Chcel by som sa poďakovať Rusom, že prijali pozvanie prísť do Bratislavy. Nazvali sme toto stretnutie zápasom desaťročia; prirovnal by som to k situácii, ako keby slovenskí futbalisti nastúpili pred šampionátom proti tímu Brazílie,“ uviedol Halanda.

Slováci idú podľa trénera Chrtianskeho na ME s jasným cieľom

"Chceme postúpiť zo skupiny a bojovať minimálne o piate miesto, ktoré sme dosiahli na šampionáte v roku 2011,“ naznačil ambície reprezentácie SR Chrtiansky.

Tento zápas nám určite pomôže, je pre nás veľmi dôležitý. Slovenské družstvo, ktoré obsadilo piatu priečku na európskom šampionáte 2011, má svoju značnú kvalitu,“ povedal kormidelník ruskej reprezentácie Andrej Voronkov. Slovenskí volejbalisti odohrajú proti ruskej reprezentácii aj neoficiálny prípravný zápas, ktorý sa uskutoční v pondelok od 18.00 h v HANT aréne bez prítomnosti divákov.

V stredu 18. septembra odcestujú Slováci spoločne s ruskou výpravou do dejiska kontinentálneho šampionátu.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články