Jasno
10°
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Rodman (52) zostaví a bude trénovať tím komunistickej KĽDR
Zdielať na

Rodman (52) zostaví a bude trénovať tím komunistickej KĽDR

NEW YORK / Bývalá basketbalová hviezda NBA Dennis Rodman bude trénovať reprezentačný tím KĽDR, ktorý čakajú v januári dva exhibičné zápasy s americkým výberom (8. a 10. 1. 2014).

Narodeninový darček

Excentrický Američan to prezradil v pondelok po svojej druhej tohtoročnej návšteve severokórejskej krajiny. Rodman sa považuje za rodinného priateľa vodcu KĽDR Kim Čong-una, s ktorým by mal podľa vlastných slov dokonca viesť prvé televízne interview.

Excentrický basketbalista sa plánuje v decembri vrátiť do KĽDR, aby zostavil družstvo a začal ho pripravovať na spomenuté súboje. Prvý z nich sa bude hrať v deň narodenín severokórejského vodcu.

Kamarát Dennis

Severná Kórea sa aj na týchto oslavách popýšila svojou armádou. Urobila tak pri príležitosti 65. výročia vzniku Kórejskej ľudovodemokratickej republiky. Na tú dozeral v poradí tretí vodca Kim Jong-un, vnuk zakladateľa Kim Ir-sena. VIAC TU.

Na veľkolepých oslavách sa však nezúčastnila manželka voducu, ktorá sa čiastočne stiahla z verejného života. Dôvodom je narodenie dcérky Ju-Ae. To, že je to dievčatko, prezradil herec a basketbalista Dennis Rodman, ktorý sa s vodcom a jeho rodinou minulý týždeň stretol.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

sita

Súvisiace články