Oblačno
23°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Highlight: Unicef vymenil dresy a vyrovnal v Humennom finále na 1:1
Zdielať na

Highlight: Unicef vymenil dresy a vyrovnal v Humennom finále na 1:1

Zdroj: Ondrej Bobek

HUSTE.tv z HUMENNÉHO - V druhom zápase finále play-off volejbalovej extraligy mužov zvíťazil Volley Team UNICEF Bratislava na ihrisku VK Chemes Humenné 3:1 (-24, 17, 28, 24) a vyrovnal stav série hranej na štyri víťazstvá na 1:1.


V nesmierne vyrovnanom dueli rozhodovali detaily, v nich boli úspešnejší hostia. Ďalšie dva zápasy sú na programe počas budúceho víkendu v Bratislave.

Finále play-off extraligy mužov - druhý zápas (hrá sa na štyri víťazstvá):

VK Chemes Humenné - Volley Team UNICEF Bratislava 1:3 (24, -17, -28, -24) - stav série 1:1

127 min, rozhodovali: Vaško a Daruľa, 1200 divákov

Zostavy:
VK Chemes: Joščák (4 body), Soták (3), Lízala (11), Mlynarčík (14), Sarnecki (18), Javorčík (13), libero Krys (J. Hriňák /0/, Leškanič /2/, Pavelka /4/)
VT UNICEF: Paták (24), Benčič (9), Hukel (21), Sunder (13), Kašper (8), Končál (2), libero Kubš (Kauliakamoa /0/, Halanda /0/, M. Hriňák /1/)

Od začiatku sa vo vypredanej Mestskej športovej hale v Humennom hral vyrovnaný a volejbalovo kvalitný duel, ktorého úroveň výrazne prevyšovala slovenský štandard. Hráči oboch tímov predvádzali akcie, ktoré držali divákov v napätí. Hostia nastúpili s Končálom na poste nahrávača, ktorý nahradil Kauliakamou zo soboty.

Aj štatisticky to bolo nesmierne vyrovnané stretnutie. V prvom sete mali hostia mierne navrch v útoku, ale v koncovke mali viac šťastia domáci „chemesáci“ a po víťazstve 26:24 sa ujali vedenia 1:0. V druhom sete hostia neustále viedli a domácim sa nedarilo ich náskok zlikvidovať. V závere, keď sa „bielym tigrom“ podarilo ujsť na viac ako päť bodov, obhajcovia titulu set už len dohrali. Po výsledku 17:25 bolo vyrovnané na 1:1.

Aj v ďalšom priebehu sledovala hala skvelý volejbal. Viac športového šťastia stálo tentoraz pri hosťujúcom tíme. Rozhodovalo sa v hektických koncovkách. Tretí set nakoniec vyhrali hostia 30:28 a štvrtý 26:24, celý zápas 3:1. Prvýkrát v tejto sezóne v súboji Humenného a VT UNICEF zvíťazil hosťujúci tím. V sobotu 20. apríla bude finálová séria pokračovať v bratislavskej HANT aréne za stavu 1:1 na zápasy.

Richard Vlkolinský (tréner VK Chemes): „Potvrdilo sa, že to bude dramatická a vyrovnaná séria. Druhý zápas bol veľmi podobný prvému, viac šťastia stálo tentoraz pri hosťoch. Určite boli hráči UNICEF-u rozhodnejší, prinútili nás urobiť viac chýb. Máme pár dní na to, aby sme chybičky v našej hre odstránili a realizácia taktických pokynov bola v nasledujúcich zápasoch lepšia.“
Braňo Pistovič (tréner VT UNICEF): „Dnes nám vyšlo to, čo v prvom zápase nie - dotiahli sme koncovky setov k našim víťazstvám. S výsledkom som, samozrejme spokojný, s predvedenou hrou menej. Chýba nám ľahkosť a pohoda, s akými sme hrali v semifinále so Svidníkom. Stále robíme veľa zbytočných chýb. Verím, že v dvoch domácich zápasoch to bude lepšie a uspejeme v nich.“

Súvisiace články