Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
HUSTE.tv: Prvé finále volejbalistov prinieslo obrovskú drámu
Zdielať na

HUSTE.tv: Prvé finále volejbalistov prinieslo obrovskú drámu

Zdroj: vkchemes

HUMENNÉ 13. apríla (SITA) - V sobotňajšom úvodnom stretnutí finálovej série play-off volejbalovej extraligy mužov hranej na štyri víťazstvá zdolal obhajca titulu z uplynulej sezóny VK Chemes Humenné v takmer dve a pol hodiny trvajúcej dráme doma Volley Team UNICEF Bratislava 3:2 (25, -18, -27, 17, 8) a ujal sa vedenia 1:0. Druhý zápas je na programe v nedeľu 14. apríla o 18.00 h opäť v Humennom a na HUSTE.tv!




Výsledok:
Finále play-off extraligy mužov - prvý zápas (hrá sa na štyri víťazstvá):

VK Chemes Humenné - Volley Team UNICEF Bratislava 3:2 (25, -18, -27, 17, 8) - klikni pre celý záznam

145 min, rozhodovali: Höger, Drobňák, 1200 divákov



Zostavy:
VK Chemes: Soták (0 bodov), Lízala (19), Mizerák (3), Sarnecki (17), Javorčík (18), Joščák (9), libero Krys (Hriňák /2/, Leškanič /1/, Pavelka /1/, Mlynarčík /7/)

VT UNICEF: Kauliakamoa (1), Paták (25), Benčič (4), Hukel (16), Sunder (4), Kašper (10), libero Kubš (Hruboška /0/, Končál /3/, Hriňák /9/)

Od úvodného podania sa v Mestskej športovej hale v Humennom hral výborný volejbal, ktorý držal vypredané tribúny v napätí. V dramatickej koncovke prvého setu mali viac šťastia domáci obhajcovia titulu, za 30 minút ho vyhrali 27:25 a ujali sa vedenia 1:0.

Druhé dejstvo režírovali hostia. Výborne dokázali eliminovať silné stránky domáceho tímu, nedovolili mu rozvinúť jeho pestrú hru. Dobre bránili, vychádzali im útoky. Výsledok 25:18 je jasný, ale na ihrisku to bolo oveľa vyrovnanejšie.

Tretí set opäť priniesol málo vídanú drámu. Vyše 35 minút bojovali tímy o každú loptu, po tej poslednej dvíhali ruky nad hlavu "bieli tigri" z Bratislavy, keď vyhrali 29:27 a mali našliapnuté k celkovému víťazstvu.

Domáci sa však nevzdali. Hnaní hektickou atmosférou v hľadisku vo štvrtom sete jednoznačne dominovali. Víťazstvom rozdielom triedy 25:17 si vybojovali tajbrejkový záver stretnutia.

V skrátenej poslednej hre pokračovali východniari vo výbornom výkone zo štvrtého dejstva. Postupne si utvorili náskok, ktorý potom dokázali doviesť až do konca. Vyhrali 15:8, celý zápas 3:2. Už tento duel naznačil, že finálová séria môže byť nielen kvalitná, ale aj nesmierne vyrovnaná a dramatická.

 

Richard Vlkolinský (tréner VK Chemes): "Bol to vyrovnaný, kvalitný a dramatický zápas. Napriek tomuto nášmu víťazstvu zostáva favoritom série súper. Mojim hráčom sa nie vždy darilo dodržiavať taktické pokyny. Od štvrtého setu to však už bolo jednoznačne v našej réžii, podarilo sa nám vnútiť súperovi našu hru. Bolo to chvíľami veľmi nervózne, ale tak to už na začiatku sérií býva."

Braňo Pistovič (tréner VT UNICEF): "Nehrali sme dobre, chýbala nám predovšetkým disciplína. Mojim hráčom nechýbala bojovnosť, ale takticky v určitých momentoch zlyhávali. Myslím si, že napriek všetkému sme si dnes nezaslúžili prehrať. Séria je na začiatku, pokúsime sa v nedeľu získať späť to, čo sme v prvom súboji nielen vlastnou vinou stratili."

Súvisiace články