Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Volejbalové finále na HUSTE.tv! Už tento víkend z Humenného
Zdielať na

Volejbalové finále na HUSTE.tv! Už tento víkend z Humenného

Zdroj: vkchemes

HUMENNÉ 12. apríla (SITA) - V posledných desiatich rokoch v slovenskej mužskej volejbalovej extralige nikto neobhájil titul. Naposledy sa to podarilo v roku 2003 Púchovu. Odvtedy má slovenský mužský volejbal každý rok iného kráľa. VK Chemes Humenné chce túto "tradíciu" zlomiť.

V sobotu privíta v prvom dueli finálovej série na štyri víťazstvá na svojom ihrisku v repríze minuloročného finále Volley Team Unicef Bratislava. "Tak o takejto štatistike ja ani neviem," zasmial sa tréner "chemesákov" Richard Vlkolinský a hneď pokračoval: "Nájdite mi však niekoho, kto by na našom mieste nechcel titul. My ale nejdeme prepisovať históriu, chceme byť úspešní bez ohľadu na štatistiky."

Rovnako však uvažujú aj "bieli tigri" z Volley Team Unicef Bratislava. Začiatkom februára získali Slovenský pohár a je pochopiteľné, že túžia po double. Aj v tomto ukazovateli sú však štatistiky zaujímavé. Naposledy sa z titulu i Pohára tešili v roku 2005 Prešovčania. Odvtedy sa už obe trofeje v jednom roku nepodarilo získať nikomu. "Double je veľká výzva. Máme dobrú formu, bolo by to skvelé, keby sme si vybojovali majstrovský titul a túto štatistiku prelomili," zastrája sa v rozhovore pre oficiálnu internetovú stránku Slovenskej volejbalovej federácie blokár Unicefu Peter Kašper, ktorý je už trojnásobným majstrom Slovenska, ale všetky tituly získal v drese Humenného.

Finále Humenné - VT Unicef sleduj LIVE na HUSTE.tv v sobotu i nedeľu od 18:00h!

Humenčania v tohtoročnom play-off ešte neprehrali. Vo štvrťfinále si trikrát poradili s mládežníkmi z COP Trenčín 3:0, v semifinále rovnako v troch dueloch, ale zakaždým 3:1, zdolali Spartak VKP Myjava. Unicef vo štvrťfinále pomerne ľahko prešiel cez Starú Ľubovňu, keď súperovi v troch zápasoch pustil ba dva sety. V semifinále potom potreboval štyri zápasy na ambiciózny Svidník.

Súperi sa vo finále extraligy stretli aj vlani. "Áno, hrajú proti sebe tie isté kluby, ale nie družstvá. Kádre oboch tímov sa za ten rok výrazne zmenili. Nebude to teda žiadna odveta za vlaňajšok, ale úplne nové zápasy," vysvetľoval Richard Vlkolinský. Humenné pod jeho trénerskou taktovkou dominovalo v slovenskej extralige v rokoch 2008 a 2010.

Uprostred predchádzajúcej sezóny uvoľnil stoličku Rostislavovi Chudíkovi, ktorý potom s východniarmi získal tretí titul. Už v rozbehnutej sezóne 2012/13 v novembri sa na post kormidelníka "chemesákov" vrátil. "Stretnú sa dva vyrovnané tímy. Bude rozhodovať aktuálna forma, momentálne dispozície. Určite neprezradím, čo na súpera chystáme. Môžem však povedať, že sa nespoliehame iba na domáce prostredie. Diváci nám síce pomáhajú, za čo im patrí veľká vďaka, ale na Slovensku je to dvojsečná zbraň. Platí to pre všetky družstvá - kým sa domácim darí, tak ho tlačia, povzbudzujú, keď im hra nejde, ešte ich zadupú," pridal skúsený lodivod.

V tejto sezóne narazili finalisti na seba trikrát. Vo všetkých súbojoch domáci zvíťazili 3:0. Najskôr to boli "chemesáci" v Stredoeurópskej lige (SEL), potom im to "bieli tigri" vrátili v odvete a vo finále Slovenského pohára v Bratislave opäť dominoval Unicef. "Budú to iné vzájomné zápasy ako v Stredoeurópskej lige - s ,hustejšou‘ atmosférou. Vyhrať chce každý, bude to mať dobrý náboj," tvrdí Peter Kašper. "Vieme, že v Hant aréne ešte v tejto sezóne nikto nevyhral. Pokúsime sa to prelomiť práve my. Vo volejbale rozhodujú detaily, tešíme sa na finále," uzavrel Richard Vlkolinský.

Úvodné dva zápasy finále sú na programe v sobotu a v nedeľu 13. a 14. apríla v Humennom, ďalšie dva sú na nasledujúci víkend 20. a 21. apríla naplánované do Bratislavy. Ak ešte nebude rozhodnuté, v ďalších stretnutiach už si tímy budú meniť výhodu domácej haly po každom dueli. V stredu 24. apríla by sa mali stretnúť v Humennom, v sobotu 27. apríla v Bratislave a prípadný siedmy zápas sa odohrá v stredu 1. mája v Humennom.

Vzájomné zápasy finalistov v tejto sezóne:


29. septembra 2012 (SEL): VK Chemes Humenné - Volley Team Unicef Bratislava 3:0 (17, 20, 27)

8. novembra 2012 (SEL): Volley Team Unicef Bratislava - VK Chemes Humenné 3:0 (22, 10, 19)
Finále Slovenského pohára:
3. februára 2013 (Bratislava): Volley Team Unicef Bratislava - VK Chemes Humenné 3:0 (17, 23, 18)

Program finále:


13. apríla 2013 (sobota): VK Chemes Humenné - Volley Team Unicef Bratislava (18.00) - Sleduj LIVE na HUSTE.tv zdarma


14. apríla (nedeľa): VK Chemes Humenné - Volley Team Unicef Bratislava (18.00) - Sleduj LIVE na HUSTE.tv zdarma


20. apríla (sobota): Volley Team Unicef Bratislava - VK Chemes Humenné (18.00) - Sleduj LIVE na HUSTE.tv zdarma
21. apríla (nedeľa): Volley Team Unicef Bratislava - VK Chemes Humenné (17.00)

Prípadné ďalšie zápasy:
24. apríla (streda): VK Chemes Humenné - Volley Team Unicef Bratislava (18.00)
27. apríla (sobota): Volley Team Unicef Bratislava - VK Chemes Humenné (18.00)
1. mája (streda): VK Chemes Humenné - Volley Team Unicef Bratislava (18.00)
Prehľad doterajších majstrov Slovenska v ére štátnej samostatnosti:

1993 VKP Bratislava
1994 VKP Bratislava
1995 VKP Bratislava
1996 VKP Bratislava
1997 VKP Bratislava
1998 VKP Bratislava
1999 VKP Bratislava
2000 ŠK Matador Púchov
2001 Petrochema Dubová
2002 ŠK Matador Púchov
2003 ŠK Matador Púchov
2004 VKP Bratislava
2005 VK PU Prešov
2006 VKP Bratislava
2007 VK Cityfarma Nové Mesto nad Váhom
2008 VK Chemes Humenné
2009 VKP Bratislava
2010 VK Chemes Humenné
2011 VKP Bratislava
2012 VK Chemes Humenné