Jasno
17°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Dubovcová a Nestarcová na CEV Masters v Badene na 4. mieste
Zdielať na

Dubovcová a Nestarcová na CEV Masters v Badene na 4. mieste

Zdroj: web, Dubovcová - Nestarcová

Slovenské plážové volejbalistky Natália Dubovcová s Dominikou Nestarcovou skončili na štvrtom mieste na turnaji CEV Masters v rakúskom Badene.

Slovenky sa dostali z kvalifikácie až do semifinále, postupne si poradili v 2. kole kvalifikácie so Španielkami Matveevou a Florianovou, v nasledujúcom kole zdolali ďalšie Španielky Simonovú s Hopfovou a kvalifikovali sa do hlavnej súťaže. V nej najprv senzačne zdolali holandskú dvojicu Stiekemová, Braakmanová 2:0 na sety a poradili si aj so švajčiarskymi reprezentantkami Forrerovou a Vergéovou-Dépréovou.

V ďalšom súboji ich čakali nasadené jednotky podujatia Montagnolliová s Hanselovou z Rakúska, Slovenky však zvládli aj túto prekážku za 40 minút 2:0 (17, 20). Prvú prehru na turnaji utrpeli Slovenky až so Švajčiarkami, ktoré predtým zdolali. Forrerová s Vergéovou-Dépréovou zvíťazili v dramatickom semifinále 2:1, keď v tejbrejku dosiahli Slovensky 13 bodov.

V zápase o bronzové medaily následne boli nad sily Dubovcovej s Nestarcovou fínske volejbalistky Emilia a Erika Nyströmové, s ktorými prehrali 0:2.

Výsledky hlavnej súťaže na CEV Masters v Badene:
O 3. miesto: Natália Dubovcová, Dominika Nestarcová (SR-12) - Emilia Nyströmová, Erika Nyströmová (Fín.-10) 0:2 (-19, -21) za 54 minút