Jasno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
FILIP ŠEBO: Ostaní nám môžu závidieť, na zápas sa tešíme!
Zdielať na

FILIP ŠEBO: Ostaní nám môžu závidieť, na zápas sa tešíme!

Futbalová jeseň na Slovensku je už minulosťou. Nie však pre úradujúceho majstra. Bratislavský Slovan čakajú ešte povinnosti v Európskej lige. Najbližšie na horúcej pôde španielskeho Bilbaa.

V polovici septembra vyhral baskický tím v Bratislave 2:1 a ukázal vtedy, že prezývka "malá Barcelona" nie je vôbec nadnesená. Kým iné slovenské tímy majú po skončení jesennej časti súťaže už voľno, slovanistov čaká ďalší krst ohňom. "Ja som presvedčený, že ostatné tímy nám závidia, pretože hrať Európu s takýmito mužstvami je zážitok a my sa na to veľmi tešíme," ponúkol svoj názor útočník belasých Filip Šebo.

Ďalší ofenzívny hráč Slovana Juraj Halenár vraví: "Musíme si dať na nich pozor, ale musíme hrať tak odvážne, ako v Paríži. Treba hlavne dobre brániť a snažiť sa ísť do brejkov, aspoň traja - štyria."

S favoritmi skupiny, parížskym St. Germain a Bilbaom, mali belasí v doterajšom priebehu dočinenia už trikrát. Hanbu si nikdy nespravili. Dva razy prehrali o gól, s Francúzmi doma remizovali 0:0. Túto bilanciu by si na pôde Athletika neradi pokazili. Obranca Martin Dobrotka: "Keby sme odohrali taký zápas ako v Paríži, tak možno aj s troškou šťastia by sa nám podarilo získať aj nejaký bod, ale uvedomujeme si, že to bude nesmierne ťažké."

Stredopoliar Marko Milinkovič: "Na také mužstvo ako Bilbao musíme byť pripravení kondične. Oni vedia hrať futbal, čo ukázali aj v Bratislave. Hrajú na veľa prihrávok, podobným štýlom ako Barcelona, loptu nepožičiavajú ľahko."

Slovanistom neostáva nič iné, než to, aby si ju "požičali" sami...

sita - EL, Slovan Bratislava-Athletic Bilbao

Súvisiace články