Oblačno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Slovan siahal proti Bilbau po bode, proti bol Muniain
Zdielať na

Slovan siahal proti Bilbau po bode, proti bol Muniain

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava prehrali vo svojom štvrtkovom úvodnom zápase v skupinovej fáze Európskej ligy UEFA 2011/2012, keď na domácej pôde podľahli španielskemu tímu Athletic Bilbao tesne 1:2.

Zverenci trénera Vladimíra Weissa st. sa však za predvedený výkon rozhodne nemusia hanbiť, so súperom zvučnejšieho mena a členmi tímu majstrov sveta v kádri odohrali pomerne vyrovnaný duel a pri troche šťastia mohli aspoň remizovať.

"Škoda, na bodík sme mali, ale Athletic potvrdil svoje kvality. Najprv sme mali rešpekt, ale potom sme zistili, že sa s nimi dá hrať a osmelili sme sa. Španieli dokázali dobre podržať loptu a vhodne kombinovali," povedal stredopoliar Slovana a jeden z najlepších hráčov domáceho tímu Igor Žofčák. "V našom prípade to nie je o jednotlivcoch, ale o tíme, dnes sme prehrali všetci spolu," dodal kapitán Bratislavčanov Žofčák. Baskovia sa prezentovali umnou a technicky vyspelou hrou, na trávniku však nedominovali. "Určite tam bol rešpekt z našej strany, nevedeli sme, čo môžeme od tohto duelu očakávať. V úvode nám nedovolili príliš kombinovať, ale potom sme sa chytili, prišili nejaké štandardné situácie, dokonca gól. Škoda, že sme inkasovali ešte pred polčasovou prestávkou. Athletic potom držal loptu, hral to, čo potreboval, my sme to nemohli otvoriť. Hlavy však máme hore, na ihrisku sme nechali všetko," doplnil stredopoliar domáceho mužstva Erik Grendel.

Pred úvodným výkopom sa pozornosť Slovanistov, médií i fanúšikov zameriavala predovšetkým na stabilného člena "La Furia Roja", útočníka Fernanda Llorenteho. Fyzicky výborne disponovaný kanonier však vo štvrtok príliš nezaujal. V tomto smere svojho slávnejšieho krajana zastúpil iba 19-ročný Iker Muniain. Ofenzívny univerzál, ktorý momentálne "hviezdi" v španielskych mládežníckych národných výberoch, preukázal svoje individuálne majstrovstvo pri víťaznom góle, no celkovo výborne dirigoval hru svojho tímu. "Muniain ukázal svoju genialitu v plnom svetle. Počínal si celkom suverénne a pritom je ešte veľmi mladý, klobúk dole," uviedol Grendel, ku ktorému sa pridal i obranca Marián Had: "Llorente bol ešte brániteľný, najväčšie problémy nám spôsobovali záložníci. Ťahúňom Bilbaa bol Muniain. Dal gól, tvoril hru a rozdeľoval výborné prihrávky."

"Belasí" majú pred sebou v F-skupine ešte päť zápasov, najbližšie ich vonku čaká Red Bull Salzburg, ktorý vo štvrtok podvečer podľahol v Paríži miestnemu Saint Germain 1:3. Práve Rakúšania by podľa predpokladov mali byť pre Slovan najpriechodnejším súperom. "Každý očakáva, že so Salzburgom budeme bodovať, ale ja by som ho určite nepodceňoval. Toto mužstvo má svoju kvalitu. Nehrali sme však zle a ak budeme takto pokračovať, bude to dobré. Máme dostatočne kvalitné mužstvo," uviedol na margo najbližšieho súpera Slovana Erik Grendel. Optimistom je pred ďalšími duelmi kontinentálneho pohára číslo dva aj medzinárodne skúsený Marián Had: "Ideme ďalej, každý je poraziteľný a všetko je stále otvorené. Všetci naši ďalší súperi majú dve ruky, dve nohy a jednu hlavu. Môžeme prehrať, remizovať, ale aj vyhrať."

Súvisiace články