Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
LM: Padali jednotky, Záhreb smeruje za postupom
Zdielať na

LM: Padali jednotky, Záhreb smeruje za postupom

Vo všetkých piatich stredajších prvých stretnutiach play-off futbalovej Ligy majstrov 2011/2012 zvíťazili domáce kluby. Jediný Slovák na súpiskách sedel na lavičke.

Najvýhodnejšiu pozíciu pred odvetami, ktoré sú na programe v utorok 23. augusta, si vypracovali hráči Dinama Záhreb. Nad Malmö FF totiž triumfovali 4:1, keď tri góly zaznamenali po zmene strán. Slovenský útočník balkánskeho tímu Jakub Sylvestr strávil tento zápas na lavičke.

Postup do skupinovej fázy najprestížnejšej klubovej pohárovej súťaže starého kontinentu by si mal postrážiť aj 4-násobný víťaz tejto súťaže Bayern Mníchov. Bavori si zásluhou Bastiana Schweinsteigera a Arjena Robbena poradili s FC Zürich 2:0, ale nemôžu si ešte naplno vydýchnuť a na Letzigrunde poľaviť.

Určite sa to týka tímov, ktoré budú cestovať za súpermi len s jednogólovým náskokom. Wisla Krakov zdolala 1:0 APOEL Nikózia, ktorý v predchádzajúcom predkole zastavil Slovan Bratislava. Rovnaký výsledok dosiahol Odense BK proti semifinalistovi ostatnej Európskej ligy UEFA Villarrealu, čo je v tomto prípade značným prekvapením. Obrovskú chybu vedúcu ku gólu v 84. min spáchal kolumbijský debutant - stopér Cristian Zapata, ktorý v lete prišiel z Udinese. Maccabi Haifa ešte môže mrzieť, že dovolil Genku znížiť na konečných 1:2.

Prvých päť úvodných zápasov tejto fázy LM odohrali už v utorok a v tomto prípade sa odvety v rámci dvojsúbojov uskutočnia v stredu 24. augusta.

Súhrn výsledkov stredajších prvých stretnutí play-off futbalovej Ligy majstrov 2011/2012 (odvety sú na programe v utorok 23. augusta):

Majstrovská vetva:

Wisla Krakov (Poľ.) - APOEL Nikózia (Cyp.) 1:0 (0:0)

Gól: 71. Malecki, rozhodoval: Lannoy (Fr.)

Maccabi Haifa (Izr.) - KRC Genk (Belg.) 2:1 (2:0)

Góly: 8. Amaše, 28. Dvališvili - 61. Barda, rozhodoval: Stark (Nem.)

NK Dinamo Záhreb (Chor.) - Malmö FF (Švéd.) 4:1 (1:1)

Góly: 4. a 60. Sammir (druhý z pok. kopu), 56. Rukavina, 84. Bečiraj - 17. Mehmeti, rozhodoval: Proenca (Portug.)

Jakub Sylvestr (Dinamo) do stretnutia nezasiahol

Nemajstrovská vetva:

Odense BK (Dán.) - Villarreal CF (Šp.) 1:0 (0:0)

Gól: 84. H. H. Andreasen, rozhodoval: Skomina (Slovin.)

Bayern Mníchov (Nem.) - FC Zürich (Švaj.) 2:0 (1:0)

Góly: 8. Schweinsteiger, 72. Robben, ČK: 90.+ Beda (Zürich), rozhodoval: Nikolajev (Rus.).

Súvisiace články