Skoro jasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Plzeň odpovedala víťazstvom na drsné privítanie v Kodani
Zdielať na

Plzeň odpovedala víťazstvom na drsné privítanie v Kodani

Zdroj: sita - Play-off LM, FC Kodaň-Plzeň

Viktoria Plzeň zvíťazila v utorňajšom prvom zápase play off Ligy majstrov 2011/2012 na pôde FC Kodaň 3:1. Revanšovala sa tak za útok na svojich fanúšikov.

Približne stovku západočechov napadli v Kodani skupinky maskovaných útočníkov. Hádzali medzi nich fľaše, našťastie nikoho nezranili. Dáni však doplatili na drsné privítanie športovou odvetou.


Po prvom polčase, ktorý sa skončil bez gólov, išli do vedenia zverenci trénera Pavla Vrbu. V 52. minúte sa so šťastím presadil Daniel Kolář, no už o sedem minút zakončil brejkovú akciu Václav Pilař. Zaskočení Dáni následne využili jeden z 10 rohových kopov hlavičkou Ottesena, Viktoria sa však nestiahla a naďalej trápila favorita rýchlymi protiútokmi. V 79. minúte spečatil prekvapujúcu, no zaslúženú výhru hostí nádherným gólom Martin Fillo.

V drese úradujúceho českého futbalového šampióna odohral celých 90 minút slovenský obranca Marián Čišovský a v útoku sa predstavil jeho krajan Michal Ďuriš.

Západočesi si po taktickom výkone vytvorili výhodnejšiu pozíciu pred odvetou, ktorá sa hrá v stredu 24. augusta v Štruncových sadoch.

Blízko postupu do skupinovej fázy LM je Benfica Lisabon, ktorá remizovala na ihrisku holandského tímu Twente Enschede 2:2. Arsenalu Londýn v obojstranne útočnom zápase proti Udinese Calcio pomohol rýchly gól Thea Walcotta. O postup sa však domáci na štadióne Friuli ešte s favorizovanými "kanoniermi" pobijú, už u súpera ukázali svoje kvality a mali niekoľko výborných príležitostí na skórovanie.

V ďalšom stretnutí Sturm Graz remizoval v Bielorusku s tamojším majstrom BATE Borisov 1:1. Lyon dostal od Rubinu Kazaň rýchly gól, ale ešte v prvom polčase otočil skóre, keď dvakrát úradoval Bafetimbi Gomis. Po zmene strán stanovil na 3:1 Jimmy Briand.

sumáre 1. zápasov play off LM 2011/2012 

majstrovská vetva:

FC Kodaň - Viktoria Plzeň 1:3 (0:0)

      Góly: 69. Ottesen - 52. Kolář, 59. Pilař, 79. Fillo
      /M. Čišovský odohral celý zápas, M. Ďuriš hral do 89. minúty a dostal ŽK (obaja Plzeň)/

BATE Borisov - Sturm Graz 1:1 (0:1)

      Góly: 59. Šimič - 12. Weber

Nemajstrovská vetva:

Arsenal Londýn - Udinese Calcio 1:0 (1:0)

      Gól: 4. Walcott

Olympique Lyon - Rubin Kazaň 3:1 (2:1)

      Góly: 10., 40. Gomis, 71. Briand - 3. Ďaďun

Twente Enschede - Benfica Lisabon 2:2 (1:2)

      Góly: 6. de Jong, 80. Ruiz Gonzalez - 21. Cardozo, 35. Nolito

Andrej Rendla a Filip Oršula (obaja Twente) nefigurovali v zápise o stretnutí.