Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Kľúč k titulu je zakopaný na Záhorí...
Zdielať na

Kľúč k titulu je zakopaný na Záhorí...

Hokejoví fanúšikovia sú ako na ihlách. Meditácie o tom, či Slovensko dokráča po prehrách s Nemeckom a Ruskom do bojov o medaily, nemajú konca kraja. Dnes je však na Slovensku na programe aj futbalový zápas, ktorý zamestnáva najmä mysle priaznivcov v Bratislave a v Senici.

Práve na Záhorie dnes totiž zavíta v 29. kole futbalovej Corgoň ligy bratislavský Slovan.

Rozdiel medzi prvými Seničanmi a belasými, ktorí v tabuľke okupujú druhú priečku, je dvojbodový. Tretia Žilina zaostáva po prehre so Záhorákmi o päť, respektíve o tri body. A dnes ju čaká neľahký duel v Trnave.

"Neverím tomu, že sa Žilina po domácej prehre so Senicou ešte postaví na nohy. Hoci do konca súťaže ešte zostáva päť kôl, súboj o titul sa postupne zužuje na dve mužstvá. Žilina bude ešte žiť jedine v prípade, ak vyhrá v Trnave," vyjadruje sa bez okolkov tréner bratislavského Slovana Karel Jarolím. Veľmi dobre vie aj to, že ak jeho tím dnes v Senici prehrá, budú mať všetky majstrovské tromfy v rukách zverenci Stanislava Grigu. "Samozrejme, pre nás je to veľmi dôležitý zápas. My si na Záhorí jednoducho nemôžeme dovoliť prehrať," konštatuje Karel Jarolím.

Hoci dal Slovan v sobotu Ružomberku gól už v druhej minúte, potom sa na Pasienkoch vyložene trápil a nevedel nájsť recept na dôraznú obranu Liptákov. Český lodivod slovanistov vie, že ak by jeho mančaft zopakoval výkon z posledného kola, cesta za úspechom v Senici by bola zarúbaná. "Áno, jednoznačne, musíme hrať lepšie! Pre nás je úloha číslo jeden - neprehrať. Ofenzívna sila Seničanov je nám známa, preto musíme byť aktívnejší ako naposledy s Ružomberkom. Viem, že sme schopní hrať oveľa lepšie. Hráči musia predviesť všetko, čoho sú schopní a čo je v ich silách. Potrebujeme, aby naplno zabrali naši kľúčoví hráči zo stredu poľa. V závere vyrovnanej súťaže budeme potrebovať ich top výkony."

Práve so Žilinou a so Slovanom odohrali posledné dve kolá Ružomberčania. S úradujúcim majstrom doma remizovali 0:0, v Bratislave prehrali 0:1. Navyše, Liptákov čaká v predposlednom kole na domácej pôde aj Senica. Bývalý reprezentačný tréner Ladislav Jurkemik, ktorého hlavnou úlohou je doviesť MŠK k záchrane, sa nad majstrovskou tajničkou zamýšľa takto: "Je ťažké niekoho favorizovať. Len aby to nebolo tak, že kde sa dvaja bijú, tretí zvíťazí... To znamená, že Žilina so Slovanom sa bijú a Senica zvíťazí. Záhoráci to majú dobre rozbehnuté.  Teraz bude záležať na tomto zápase. V ňom sa podľa mňa rozhodne. Keď Slovan v Senici vyhrá, tak bude majstrom on. Ak na Záhorí prehrá, z titulu sa bude tešiť Senica."

Zápas Senica - Slovan sledujte od 19.30 h v priamom prenose na huste.tv !!!

Súvisiace články