Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Šláger v Senici môže výrazne napovedať do boja o titul
Zdielať na

Šláger v Senici môže výrazne napovedať do boja o titul

Pozornosť športových fanúšikov na Slovensku sa momentálne sústredí zväčša na účinkovanie hokejistov SR na domácich majstrovstvách sveta, v plnom prúde je však aj najvyššia futbalová súťaž.

V stredu je na programe kompletné 29. kolo, ktoré môže výrazne napovedať do boja na oboch póloch tabuľky.

Oveľa viac fanúšikov sa sústredí na súboje na čele poradia a najmä na jednoznačný šláger stredajšieho itinerára medzi aktuálnym lídrom FK Senica a momentálne azda najväčším favoritom na zisk majstrovského titulu ŠK Slovan Bratislava. Zároveň pôjde o zápas dvoch najlepších tímov odvetnej jarnej časti Corgoň ligy 2010/2011. Záhoráci majú z 10 duelov na konte 24 bodov za bilanciu 7 - 3 - 0 a s impozantným skóre 22:1, "belasí" sú na tom ešte o niečo lepšie, keď vyhrali deväť duelov a o jediné dva body prišli po nečakanej remíze s Dubnicou. Odvtedy však ťahajú sériu siedmich ligových triumfov vrátane kontumačnej výhry 3:0 na ihrisku úradujúceho šampióna MŠK Žilina.
Slovan mám pred stredajším zápasom na Senicu dvojbodové manko a v prípade víťazstva sa môže prvýkrát po vyše ôsmich mesiacoch dostať opäť na 1. miesto tabuľky CL. Naposledy na tejto pozícii figurovalo mužstvo z bratislavských Pasienkov po augustovom 6. kole. "Senica je jeden z najkvalitnejších súperov v našej súťaži, skvele hrá smerom dopredu aj dozadu. Náš úspech bude spočívať v disciplíne, zabezpečenej obrane a maximálnej efektivite. Sám som zvedavý, ako to napokon dopadne. Treba najmä makať," povedal pre oficiálnu internetovú stránku Slovana obranca Lukáš Pauschek.

Seničania v uplynulom kole uspeli na ihrisku Žiliny vďaka gólu Tomáša Kóňu (1:0) a teraz si trúfajú aj na ďalšieho päťnásobného slovenského ligového šampióna. "Slovan máme v hlavách už od záverečného hvizdu v Žiline. Na tento duel sa chceme perfektne pripraviť. Nechcem povedať, že tam pôjde o všetko, ale pôjde o veľa. O veľmi veľa,“ naznačil autor spomenutého víťazného presného zásahu zo stretnutia pod Dubňom a čerstvý slovenský seniorský reprezentant Tomáš Kóňa pre oficiálny klubový web FK Senica. Úvodný výkop duelu na Záhorí je naplánovaný na 19.30 h.

Po domácom nezvládnutom súboji so Senicou čaká na zverencov českého trénera Pavla Hapala ďalší mimoriadne náročný súboj - tentoraz na ihrisku Spartaka Trnava. "Bílí andelé" sa môžu v prípade víťazstva nad Žilinčanmi dotiahnuť na svojho súpera na rozdiel dvoch bodov, pre MŠK by strata ďalších bodov znamenala prakticky vypadnutie z boja o obhajobu majstrovskej koruny.

Mimoriadne dôležitý duel čaká na posledných Dubničanov, ktorí privítajú v domácom prostredí Dunajskú Stredu a po dvoch prehrách budú chcieť zdvihnúť hlavy a odpútať sa od ligového dna. Na to budú mať šancu v prípade, ak vo východniarskom derby medzi Tatranom Prešov a MFK Košice domáci získajú aspoň bod za remízu. "Proti Košiciam to môže byť rozhodujúci súboj jari," naznačil v rozhovore pre www.1fctatran.sk tréner "zeleno-bielych" Ladislav Pecko a dodal: "My sme pred ním na koni. Chceme rozhodnúť našimi silami, aj keď pre trest nám bude chýbať kapitán Papaj a k zraneným Piter-Bučkovi a Bašistovi sa pridali aj Vyskočil a Vršajevič. Štart oboch je otázny." Navyše, Prešov nemôže počítať ani s ďalším zdravotne indisponovaným hráčom Joslom.  V ďalších dvoch dueloch sa stretnú mužstvá zo stredu tabuľky. Zlaté Moravce privítajú v regionálnom derby Nitru a Ružomberok si zmeria sily s Banskou Bystricou.

Program stredajších zápasov 29. kola najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Corgoň ligy 2010/2011:

Streda 4. mája - o 15.30 h: 1. FC Tatran Prešov - MFK Košice (rozhoduje: Kružliak), o 17.30 h: FC Nitra - FC ViOn Zlaté Moravce (Smolák), MFK Ružomberok - FK Dukla Banská Bystrica (Vlk), FC Spartak Trnava - MŠK Žilina (Pavlík), MFK Dubnica - FK DAC 1904 Dunajská Streda (Hracho), o 19.30 h: FK Senica - ŠK Slovan Bratislava (Vnuk)