Zatiahnuté
24°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Slovan so šancou predstihnúť Žilinu, DAC hostí lídra
Zdielať na

Slovan so šancou predstihnúť Žilinu, DAC hostí lídra

Víkendové 26. kolo najvyššej slovenskej futbalovej súťaže prinesie veľmi zaujímavé stretnutia na oboch póloch tabuľky. Sleduj ich na HUSTE.tv!

Na čele Corgoň ligy 2010/2011 sa vykryštalizovala trojica adeptov na zisk majstrovského titulu, až pätica klubov musí stále pomýšľať najmä na záchranárske práce. V pokojných vodách stredu tabuľky sa nachádzajú Trnava, Banská Bystrica, Zlaté Moravce a Nitra.

Lídrami domácej dlhodobej súťaže zostali aj po uplynulom víkende Seničania, hoci na domácom trávniku len remizovali s poslednou Dubnicou 0:0. Naďalej však platí, že pred úradujúcim ligovým šampiónom MŠK Žilina majú dvojbodový náskok a v jarnej časti v siedmich stretnutiach CL ešte neinkasovali (skóre 17:0).

Brankár Záhorákov Petr Bolek nedostal gól už 647 minút, čím sa v historickom rebríčku najvyššej súťaže dostal na druhé miesto za suverénneho Miroslava Königa (v sezóne 1998/99 celkovo 1129 min bez inkasovaného gólu, pozn.).

Svoju sériu sa 26-ročný český brankár pokúsi natiahnuť v piatok na ihrisku Dunajskej Stredy. Tá sa môže spoliehať na podporu výborného publika a momentálne už aj zaujímavo vytvoreného trénerského tandemu Mikuláš Radványi - Roman Pivarník, ktorý si rozdelil trénerské povinnosti na lavičke. "Verím, že budeme spolu dobre vychádzať a všetci spojíme sily tak, aby sme konečne zastavili výkonnostný útlm nášho mužstva a vrátili chlapcov na úspešnú úroveň zo záveru jesennej časti Corgoň ligy, keď sme ťahali dlhú sériu bez prehry. Vinou niekoľkých jarných zaváhaní sme sa dostali do situácie, v ktorej už musíme opäť začať zbierať body, aby sme sa nedostali do bojov o záchranu," povedal kouč DAC-u M. Radványi, ktorého zverenci vyhrali hneď v prvom jarnom kole a odvtedy zaznamenali päť prehier a jednu remízu.

V sobotu budú pútať na HUSTE.tv najväčšiu pozornosť súboje pod Dubňom a na Pasienkoch, v ktorých Žilina vyzve zlepšujúcu sa Nitru a najlepší tím jari Slovan (z 21 možných bodov získal 19, pozn.) privíta Banskú Bystricu. "Belasí" sa v prípade víťazstva nad "vojakmi" a straty bodov MŠK dostanú po dlhom čase pred svojho veľkého rivala na 2. priečku. Na Senicu má momentálne tím trénera Karla Jarolíma štvorbodové manko.

V ďalších sobotňajších meraniach síl pôjde najmä o cenné body v boji o udržanie sa medzi elitou. Aktuálne posledná Dubnica síce na jar prehrala iba raz a nevyzrel na ňu ani jeden z trojice najlepších mužstiev Corgoň ligy, no na druhej strane ani raz nezvíťazila a zbieranie jednotlivých bodov za šesť nerozhodných výsledkov jej zatiaľ nepomohlo dostať sa z dna. Považanom pomerne dobre funguje defenzíva, ktorá inkasovala len štyrikrát, no dva strelené góly v jarnej časti hovoria o veľkej mizérii v útočných radoch. Dubničania môžu túto bilanciu napraviť v súboji so štvrtým Spartakom Trnava. V zostávajúcich dvoch stretnutiach privítajú Zlaté Moravce hráčov Prešova a predposledné Košice budú chcieť tesnú prehru 0:1 z Nitry odčiniť doma proti Ružomberku.

Program zápasov 26. kola najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Corgoň ligy 2010/2011:

Piatok 15. apríla - o 17.30 h: FK DAC 1904 Dunajská Streda - FK Senica (rozhoduje: Hracho)
Sobota 16. apríla - o 15.30 h: MFK Dubnica - FC Spartak Trnava (Vlk), o 17.30 h: FC ViOn Zlaté Moravce - 1. FC Tatran Prešov (Valášek), MFK Košice - MFK Ružomberok (Matúš), MŠK Žilina - FC Nitra (Olšiak), o 19.30 h: ŠK Slovan Bratislava - FK Dukla Banská Bystrica (Vnuk)

Súvisiace články