Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Fanúšikovia Spartaka Trnava už neprídu na tribúny, ale na HUSTE.tv
Zdielať na

Fanúšikovia Spartaka Trnava už neprídu na tribúny, ale na HUSTE.tv

Zdroj: tasr

Fanúšikovia slovenského futbalového klubu FC Spartak Trnava sa rozhodli bojkotovať zvyšné tohtosezónne corgoňligové zápasy ich miláčikov. Uvedené je vyjadrením ich nespokojnosti so súčasnou situáciou "bílich andelov".

Priaznivci tímu zo "slovenského Ríma" urobia iba jedinú výnimku, keď sa zúčastnia na odvetnom semifinálovom dueli Slovenského pohára 2010/2011 proti ŠK Slovan Bratislava. Informuje o tom webstránka o klube a fanúšikoch Trnavy www.spartak.sk.

Nespokojní fanúšikovia sa stretli v sobotu na protestnom mítingu pred radnicou. Spomenutý portál referuje o približne piatich stovkách účastníkov spomenutého podujatia. Predstavitelia občianskeho združenia Bíli Andeli sa pri tejto príležitosti vyjadrili i k stretnutiu s majiteľom klubu Vladimírom Poórom, ktoré podľa ich slov prinieslo optimistické vízie. Predstavili zároveň ďalšie kroky spoločného postupu fanúšikov. "Všetky naše kroky sa ponesú v duchu hesla ´Za koncepciu! Za silný Spartak!´", zaznelo na zhromaždení z úst zástupcov oficiálneho fanklubu.

Hlavnou požiadavkou nespokojencov je výmena manažmentu Spartaka Trnava, pričom noví funkcionári by podľa ich predstáv mali mať silné, neohroziteľné postavenie a dostatočnú autonomitu na to, aby realizovali dlhodobé zámery. "Žiadame, aby nový manažment jasne predniesol dlhodobú koncepciu rozvoja Spartaka a bol zodpovedný za jej plnenie. Žiadame, aby nový tréner, ktorý dostane dôveru, bol viazaný výlučne dlhodobými cieľmi, ktoré mu boli stanovené a nemohol byť odvolaný zo želania rôznych ľudí. Žiadame, aby sa realizoval konkrétny prísľub, ktorý tu zaznel a bola realizovaná účasť fanúšikov na rozhodovaní o riadení Spartaka Trnava. Oceňujeme a vážime si úroveň komunikácie s majiteľmi klubu, ktorá nastala v ostatných dňoch. Chápeme to ako prísľub do budúcna. Súčasná situácia je však pre nás absolútne neakceptovateľná. Doposiaľ sme sa dostali len ku komunikácii, nenastali však žiadne konkrétne kroky, ktoré by smerovali k splneniu našich požiadaviek, preto vyzývame k uskutočneniu týchto krokov. Prvý a základný, ktorý sa začne realizovať týmto okamihom, je absolútna neúčasť na všetkých domácich zápasoch. Odvolaním pána Radolského sa pre nás táto sezóna na domácich zápasoch skončila," konštatuje sa v oficiálnom stanovisku fanklubu.

Hráči Trnavy nemôžu až do konca ligovej sezóny počítať so žiadnym povzbudzovaním domácich tribún.