Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Highlight: Ružomberok zdolal Dunajskú Stredu 1:0
Zdielať na

Highlight: Ružomberok zdolal Dunajskú Stredu 1:0

Futbalisti MFK Ružomberok zdolali DAC Dunajská Streda 1:0 v 25. kole Corgoň ligy pod drobnohľadom kamier internetovej televízie HUSTE.tv.

MFK Ružomberok - FK DAC 1904 Dunajská Streda 1:0 (0:0)

Gól: 70. Ďubek (z 11 m), ŽK: 63. Kostelný, 77. J. Maslo - 43. Hassan, 65. Matůš, 71. Hílek, rozhodovali: Kráľovič - R. Sluk, Cuninka, 920 divákov

Zostavy:

Ružomberok: L. Hrdlička - Gallo, J. Maslo, Kostelný, P. Maslo - Ďubek (90.+ Pilár), Blažič, Sivčevič, J. Chovanec - Hoferica - Jakšič

Dunajská Streda: Ján Novota - I. Obert, Hrabáč, R. Konečný, Pavol Ďurica - Hassan (57. Matůš), Boya (77. N'Kendo), Hílek, Helísek - Melinho, M. Tomčák

prvom polčase muselo hŕstku divákov na tribúnach v Ružomberku bolieť oči. Pod Čebraťom to bola futbalová bieda. Ani jedno z mužstiev si nevypracovalo čo len náznak šance. Domáci sa s podporou silného vetra zmohli akurát na dve propagačné strely, hostia na jednu. Vyslobodením pre hráčov i ľudí v hľadisku bol polčasový hvizd hlavného rozhodcu Kráľoviča.

Druhé dejstvo sa začalo sľubnejšie zásluhou domácich, ktorí sa nasťahovali pred pokutové územie súpera. V 57. min po odrazenej lopte strieľal z diaľky Ďubek, Novota v bránke DAC-u situáciu hravo zvládol. Potom však hra opäť upadla do podpriemeru. Vzruch prišiel až v 69. min - striedajúci Matůš stiahol v Sivčeviča a nariadený pokutový kop Ďubek s prehľadom premenil - 1:0. Ružomberok sa tak dočkal gólu po predchádzajúcich piatich zápasoch pôstu za sebou. V 75. min mali Liptáci ďalšiu veľkú príležitosť. Na Hofericov center si zľava pohotovo nabehol Sivčevič a s jeho prudkou strelou mal Novota plné ruky práce. Aj záverečná štvrťhodina patrila domácim, ich územná prevaha však neviedla k zmene skóre.

Ladislav Jurkemik (tréner Ružomberka): "Tri body sú pre nás veľmi cenné. Prvý polčas bol vyrovnaný, po prestávke sme zvýšili obrátky a prišli aj naše šance. Dali sme gól, potom mal veľkú príležitosť aj Sivčevič, preto si myslím, že naše víťazstvo je zaslúžené. Hráči odviedli dobrú, tvrdú robotu, hoci herne to ešte nebolo tak, ako si to predstavujem."

Mikuláš Radványi (tréner Dunajskej Stredy): "Bol to typický remízový zápas. Domáci síce mali nejaké šance, ale nič vážnejšie to nebolo. Potom prišla pre nás nešťastná situácia, po ktorej nasledoval pokutový kop. Rozhodca rozhodol tak, ako rozhodol. Opäť sme nevymysleli nič smerom dopredu, našej hre stále chýba väčšia kreativita. Bol to pre nás nešťastný zápas."