Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Hit z HUSTE.tv rozhodol: Žilina mala kopať jedenástku
Zdielať na

Hit z HUSTE.tv rozhodol: Žilina mala kopať jedenástku

Highlight z toľko diskutovaného zápasu 24. kola Corgoň ligy medzi MŠK Žilina a Slovanom Bratislava sa stal veľkým internetovým hitom.

Takmer 150 000 divákov sa chcelo presvedčiť, či bol útok na čiarového rozhodcu Slyška oprávnený a prečo boli žilinskí fanúšikovia nahnevaní. Včera sa rozhodlo o kontumácii tohto duelu v prospech hostí z Bratislavy, čm sa tabuľka zamotala.

No a dnes prišla Komisia rozhodcov Slovenského futbalového zväzu (KR SFZ) s ďalšími zisteniami, ktoré však nenegujú včerajšie rozhodnutie o kontumácii v prospech Slovana.

Komisia dala za pravdu Žilinčanom, ktorí sa sťažovali na výkon hlavného rozhodcu Pavla Chmuru. V stanovisku KR SFZ sa uvádza, že hlavný arbiter "mal prerušiť hru a nariadiť pokutový kop v prospech Žiliny za držanie súpera" v 44. min, keď prenikajúceho domáceho útočníka Momodoua Ceesaya stiahol hráč "belasých" Filip Kiss. "Rozhodca mal tiež hráča za tento priestupok napomenúť žltou kartou," uvádza sa v stanovisku Komisie rozhodcov SFZ.

Tá tiež uznala námietku MŠK Žilina voči situácii v 70. min predmetného stretnutia, keď hlavný arbiter ukázal druhú žltú kartu a následne červenú útočníkovi domácich Ceesayovi za predstieranie priestupku v pokutovom území, tzv. filmovanie. "Komisia rozhodcov po vzhliadnutí videozáznamu konštatuje, že hráčovi domácich rozhodca nesprávne udelil žltú a následne červenú kartu. Z videozáznamu je zrejmé, že ku kontaktu domáceho hráča č. 18 s hráčom hostí č. 15 v pokutovom území prišlo, následkom čoho domáci hráč spadol na zem," napísala Komisia rozhodcov SFZ vo svojom stanovisku.

No, veď si to pozriete ešte raz v zostrihu z HUSTE.tv!

Súvisiace články