Jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Zákaz obedovať s mužstvom, Košice vraj porušujú práva hráčov. Rázna reakcia šéfa klubu
Zdielať na

Zákaz obedovať s mužstvom, Košice vraj porušujú práva hráčov. Rázna reakcia šéfa klubu

KOŠICE / V Košiciach riešia počas zimnej prestávky vážny problém. Jeden z hráčov obvinil klub z diskriminácie a nátlaku. Únia futbalových profesionálov vyzvala FC Košice, aby neporušoval práva hráčov. Reagovala tak na žiadosť o pomoc od hráča Marcela Vasiľa, s ktorým už košický klub údajne nepočíta. Podľa hráča ho chce donútiť ukončiť zmluvy bez akejkoľvek kompenzácie.

Generálny sekretár Únie Branislav Bolech potvrdil informácie, podľa ktorých klub hráča doslova šikanoval. "Nariadenie individuálneho tréningu, neposkytnutie tréningového oblečenia, preradenie do inej šatne, zamedzenie poskytovania obedov a nevyplatenie dlžnej sumy za podpis zmluvy. Ich cieľom bolo donútiť hráča k skončeniu zmluvy bez toho, aby klub FC Košice musel uhradiť akúkoľvek kompenzáciu," povedal.

Dvadsaťdvaročný útočník má platnú zmluvu, no klub už o jeho služby nemá záujem. "Tréner Ján Kozák mladší s ním ďalej nepočíta, čo sme mu seriózne oznámili," povedal prezident FC Košice Dušan Trnka. "My sa dištancujeme od tvrdení hráča, jeho reakcia hrubo poškodila imidž klubu. Opäť sa posúvame v rokovaniach a takto to malo byť od začiatku, v pokoji," dodal.

Na základe zmluvy s hráčom je klub v zmysle ustálenej rozhodovacej praxe FIFA povinný uhradiť hráčovi kompenzáciu, ktorú tvorí celá zostávajúca hodnota zmluvy," uviedla Únia futbalových profesionálov. Vasiľ tvrdí, že podpíše skončenie zmluvy, ale iba za predpokladu, že klub bude garantovať uhrádzanie rozdielu vo výške platu, ktorý mal zmluvne dohodnutý, s výškou platu v novom klube.

Súvisiace články