Jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Veľký návrat Jána Kozáka do Košíc, nováčika povedie syn legendy
Zdielať na

Veľký návrat Jána Kozáka do Košíc, nováčika povedie syn legendy

KOŠICE / Očakávania sa naplnili, do Košíc sa vracia tréner Ján Kozák. Nováčika tentoraz povedie syn legendy, bývalý hráč Artmedie Petržalka a kouč Slovana Bratislava Ján Kozák mladší.

Podpísal zmluvu na dva a pol roka, vo funkcii nahradil Antona Šoltisa, ktorý skončil po neuspokojivých výsledkoch. Košičanom patrí so ziskom siedmich bodov 10. miesto v tabuľke, pričom v siedmich stretnutiach za sebou prehrali.

Kozák ml. naposledy trénoval pred vyše tromi rokmi Slovan Bratislava. S mužstvom v roku 2019 vybojoval postup do skupinovej fázy Európskej ligy, v ktorej skončil v konkurencii Besiktasu Istanbul, Wolherhamptonu Wanderers a Sportingu Braga na treťom nepostupovom mieste. S tímom sa tešil z double, víťazstva v Slovenskom pohári aj lige.

"Futbal mi už chýbal. Priznávam, že v kontakte s vedením FC Košice som bol už dávnejšie. Ešte počas ich druholigového účinkovania. Ľudí, ktorí investujú prostriedky do tunajšieho futbalu si nesmierne vážim a verím, že spoločnými silami dosiahneme pre futbal v Košiciach veľa úspechov," uviedol Kozák ml. pre oficiálnu webstránku klubu.

Zároveň priznal, že o futbale často debatuje so svojim otcom Jánom a bude využívať jeho rady: "Je futbalová i trénerská legenda a bol by hriech nediskutovať s ním o futbale a nevyužiť jeho bohaté skúsenosti. O futbale sme sa spolu bavili vždy, či už som bol hráč, alebo neskôr tréner."

Štyridsaťtriročný kormidelník je odchovancom košického futbalu a novú funkciu vníma ako veľkú výzvu: "Košický futbal za uplynulé roky neustále napreduje a ja chcem byť pri tom. Chcem pomôcť k tomu, aby sa Košice zaradili tam, kam historicky patria. Očakávam, že nám v napredovaní pomôžu aj fanúšikovia a všetci spoločne dosiahneme méty, ktoré nás budú všetkých tešiť. Rád by som s tímom dosiahol ako tréner úspechy, ktoré som v Košiciach dosiahol ako hráč."

Súvisiace články