Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Weiss na Írov povolal Ďuricu, Štrba v reprezentácii skončil
Zdielať na

Weiss na Írov povolal Ďuricu, Štrba v reprezentácii skončil

Proti Írom bez stopéra FC Liverpool

Legionár FC Liverpool tým pádom vypadol z nominácie na dôležitý súboj s Írskom (utorok 12. októbra o 20.30 h v Žiline). Tréner národného tímu Vladimír Weiss sa preto rozhodol na jeho miesto povolať Jána Ďuricu z Lokomotivu Moskva, ktorý naposledy reprezentoval na MS v Juhoafrickej republike.

"Vypadol nám Maťo Škrtel a na jeho miesto som povolal Ďuricu. Situácia si to vyžadovala, aby som ho nominoval. Janko do tohto mužstva patrí, hernú kvalitu má. Videl som ho v ligovom zápase so Saturnom a mám o ňom dobré referencie aj od trénera Lokomotivu Siomina. Do Senca príde ešte dnes, podľa mojich informácií práve pristál vo Viedni," povedal na sobotňajšom brífingu s novinármi kormidelník SR Vladimír Weiss.

V zápase s Arménskom musel v 57. minúte nútene striedať krídelník Miroslav Stoch a nad jeho štartom proti Írsku visí otáznik: "Miňo Stoch má poškodené väzy v členku. Dnes mal len regeneračný tréning a absolvoval liečbu. Uvidíme, v akom bude stave, do zápasu s Írskom zostávajú tri dni," vyhlásil Weiss. Slovenský kouč informoval aj o ďalších zmenách v národnom tíme: "Marek Sapara dnes prišiel na tréning, ale po zápale horných dýchacích ciest stále berie antibiotiká a preto som ho po konzultácii s lekárom poslal domov. Nie je možné, aby sa dal do utorka do poriadku, preto sme sa takto rozhodli."

Ďalšia novinka tiež nebola zo sorty príjemných. Dlhoročnú reprezentačnú kariéru ukončil skúsený stredopoliar Zdeno Štrba. "Zdeno nám v Arménsku veľmi chýbal, lebo sme mali veľké diery medzi zálohou a obranou. Na víťazstvo sme však nemali a preto sme chceli hrať na remízu. To, čo sme krvopotne získali v Rusku, sme včera stratili," vrátil sa 46-ročný lodivod k duelu v Jerevane, z ktorého slovenská výprava dorazila v sobotu po polnoci. Ráno hráči absolvovali ľahký tréning na štadióne NTC v Senci, po ňom dostali osobné voľno. V nedeľu budú zarezávať pri Slnečných jazerách doobeda a v pondelok o 17.30 už absolvujú oficiálny predzápasový tréning v Žiline, kde sa zápas s Írskom bude hrať.

Súvisiace články