Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Slováci dostali lekciu, prišli o Škrtela a asi aj Stocha
Zdielať na

Slováci dostali lekciu, prišli o Škrtela a asi aj Stocha

Po zápase Arménsko-Slovensko 3:1

Pod vedením kormidelníka Weissa prehrala v roku 2007 v 2. predkole Pohára UEFA Artmedia Petržalka s arménskym tímom Mika Aštarak (1:2) práve na spomínanom štadióne. Ten akoby bol pre slovenského kouča zakliaty. Slovenskí reprezentanti nielenže utrpeli prvú prehru v novom kvalifikačnom cykle, ale prišli o vykartovaného stopéra Martina Škrtela. Navyše, ohrozený je v utorok proti Írsku aj štart Miroslava Stocha. "Naši siedmi-ôsmi hráči zahrali podpriemerne, takže sa tam nedal uhrať dobrý výsledok. Netreba z toho robiť tragédiu, ale závery áno. Samozrejme, prišli sme o Škrtela a pravdepodobne aj Miňa Stocha, takže musím sa s tým vysporiadať a do utorkového zápasu niečo zmeniť. To, čo sme získali v Rusku, to sme stratili v Arménsku," poznamenal tréner Weiss, ktorý striedavo v slovenčine a ruštine dodal: "Beriem tú prehru na seba, pretože som dal šancu tým, ktorým som dal, a oni nesplnili to, čo som od nich očakával. Ale menovite si to nechám pre seba, lebo máme ďalší zápas pred sebou a vrátime sa k tomu po druhom kvalifikačnom stretnutí."

Slováci napriek slabému výkonu dokázali do konca druhého polčasu vyrovnať na 1:1. Lenže krátko po zmene strán nechali vystreliť z pravej strany striedajúceho ľaváka Edgara Manučarjana, jeho prudký pokus k vzdialenejšej žrdi Ján Mucha vyrazil len krátko do strany a Gevorg Kazarjan už nemal problém so zakončením - 2:1. "Išli sme s tým do druhého polčasu, aby sme neurobili chybu. Urobili sme však totálnu chybu. Ukazoval som, na trinástku (E. Manučarjan striedal v 46. minúte), že všetko robí z pravej strany na ľavú nohu, ako to robí Robben. Stokrát som to ukazoval na videu, že v takýchto prípadoch musí dôjsť k zdvojeniu hráča. Zabavník aj Kopúnek opustili priestor a urobili tak detinskú chybu, za ktorú nás potrestali. Už pri rozcvičke som videl, aké majú nákopy, strely a čisté kopy. Skrátka treba pristáť na zem, a začať tam, kde sme vždy začínali."

Tréner Weiss musí v najbližších hodinách rozhodnúť o prípadnom povolaní ďalšieho stopéra, pretože legionár FC Liverpool Škrtel sa vykartoval a jeho kolega Kornel Saláta pôsobil ťažkopádne a nepresvedčivo. "Aj teraz máme rovnako ako v kvalifikácii na MS 2010 po troch zápasoch šesť bodov. Prehrali sme v Slovinsku, vyhrali v Poľsku a tam sa nakopla tá naša sila. Takže treba sa k tomu vrátiť a trafiť sa do zostavy. Postaviť tých desať zdravých a rýchlych hráčov, ktorí mi zostanú. Ale pravdepodobne budem musieť niekoho povolať na stopérsky post," poznamenal slovenský kouč.

Jedným z mála pozitívnych momentov v piatkovom vystúpení v Jerevane zo strany hostí bolo preniknutie Vladimíra Weissa ml. do šestnástky s gólovou koncovkou. Pre syna reprezentačného trénera to bol premiérový gól v národnom drese. "Samozrejme, že som veril, že po góle na 1:1 to nejako zvrátime na našu stranu a pridáme ďalší. Škoda, že v druhom polčase po našom brejku sme inkasovali, potom pri tom treťom sme už hrali vabank," uviedol legionár Glasgowu Rangers: "Vedeli sme, čo budú hrať. Chceli sme, aby sa oni prispôsobili našej hre, aby vpredu nič nevymysleli. Žiaľ, boli rýchlejší. Musíme sa po tomto zápase nad sebou trochu zamyslieť a treba sa poučiť z tejto facky. Musíme začať hrať opäť zdola a odraziť sa od tejto prehry."

V súboji s Írskom v Žiline určite nebude môcť nastúpiť dištancovaný Škrtel, ktorý v Jerevane dostal ešte v prvom polčase prísnu žltú kartu od talianskeho arbitra Orsata. "Som nahnevaný na rozhodcu, ani neviem, ako ho mám nazvať. Akokeby čakal, a keď zbadal, že som to ja, dal mi žltú kartu. Podľa mňa to však nebol zákrok na žltú kartu. Ak chcel, mohol ma upozorniť a za nasledujúci zákrok mi mohol dať žltú kartu. Ale nešiel som do sklzu, dostúpil som toho hráča a ruky som mal od seba. On mi však dal z voleja žltú kartu, čo ma hrozne nahnevalo. Keď som videl ako ten rozhodca rozhoduje, tak som mal strach, že dostanem červenú kartu a to hneď od toho okamihu, kedy som dostal žltú, pretože to všetko posudzoval úzkostlivo. Už som potom ani nešiel do nejakých súbojov, ani som nedostupoval, pretože som sa bál, že hocijaký kontakt bude ďalšia žltá karta," skonštatoval Škrtel.

Súvisiace články