Zatiahnuté
15°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Írsky finiš prišiel v Dubline neskoro, Macedónsko vyhralo v Andorre
Zdielať na

Írsky finiš prišiel v Dubline neskoro, Macedónsko vyhralo v Andorre

Írsko - Rusko 2:3, Andorra - Macedónsko 0:2

O góly zverencov holandského trénera Dicka Advocaata sa postarali Andrej Keržakov a Alan Dzagojev ešte v prvom polčase a tretíkrát zmrazil vypredaný 50-tisícový kotol v dublinskom Aviva Parku krátko po zmene strán Roman Širokov. V 72. minúte Robbie Keane z jedenástky znížil a o šesť minút neskôr Shane Long vykresal iskierku nádeje kontaktným gólom, lenže húževnato bojujúci ostrovania napokon na bod nedosiahli.

Rusi už pred zápasom sebavedomo deklarovali, že chcú v súboji s Írskom získať tri body. Rehabilitácia za septembrovú domácu prehru 0:1 so Slovenskom sa tak "zbornej" vydarila na jednotku. V tabuľke vyrovnanej B-skupiny sa Rusi dotiahli na Írov a Slovákov, všetky tímy majú na konte 6 bodov z troch odohratých zápasov. V skupine, v ktorej ďalej účinkujú aj Arménsko, Macedónsko a Andorra, však už každý aspoň raz prehral.

kvalifikácia EURO 2012 - B-skupina (Dublin):

Írsko - Rusko 2:3 (0:2)
Góly: 72. Keane (z 11 m), 78. Long - 10. Keržakov, 28. Dzagojev, 51. Širokov. Rozhodca: Blom (Hol.), ŽK: St Ledger, Doyle - Denisov, Aňukov, A. Berezuckij.

Írsko: Given - O'Shea, Dunne, St Ledger, Kilbane - Lawrence (62. Long), Whelan (66. Gibson), Green, McGeady - Doyle (71. Fahey), Keane
Rusko: Akinfejev - Aňukov, V. Berezuckij, Ignaševič, Žirkov - Širokov, Zyrjanov (68. Semšov), Denisov - Dzagojev (84. A. Berezuckij), Aršavin - Keržakov (79. Pogrebňak)

Futbalisti Macedónska zvíťazili v piatkovom zápase B-skupiny EURO 2012 na pôde outsidera z Andorry 2:0. Zverenci trénera Mirsada Jonuza pridali do tabuľky k dosiaľ získanému jednému bodu tri a oživili svoje postupové šance. Víťazný gól favorita strelil na štadióniku v Andorre la Vella v 42. minúte Ilčo Naumoski, v 60. minúte pridal poistku Vanče Šikov. Domáci statočne vzdorovali, ale nepodarilo sa im napodobniť husársky kúsok z kvalifikácie MS 2006, keď balkánskeho súpera zdolali senzačne 1:0.

Andorra - Macedónsko 0:2 (0:1)
Góly: 42. Naumoski, 60. Šikov. Rozhodca: Mazeika (Lit.), ŽK: Escura.

Andorra: Gomes - Bernaus, Silva, Martinez (74. Jimenez), Vieira - Gomez, Moreno, Mejias (62. Lorenzo), Ayala (86. Bousenine), Escura - Vales
Macedónsko: Nuredinoski - Šikov, Mitreski, Noveski, Georgievski (34. Gjurovski) - Lazarevski, Šumulikoski (83. Grnčarov), Ristič, Despotovski - Naumoski (73. Ibraimi), Tričkovski

Súvisiace články