Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Čecha čaká žilinská premiéra, Ancelotti prezradil zostavu aj s Terrym
Zdielať na

Čecha čaká žilinská premiéra, Ancelotti prezradil zostavu aj s Terrym

Pred zápasom LM Žilina vs Chelsea

Český gólman Čech už v utorok na tlačovej konferencii pod Dubňom potvrdil, že je hviezdou nielen na ihrisku, ale aj mimo zeleného koberca. Plynule prechádzal v odbornej konverzácii z angličtiny do češtiny a svojim suverénnym prejavom zaujal aj trénera Ancelottiho. "Prišli sme vo veľmi dobrej nálade. V posledných stretnutiach sa nám darilo, vyšiel nám vstup do sezóny. Chceme v tom pokračovať aj v Lige majstrov, máme v pláne začať skupinovú fázu výhrou," uviedol Čech, ktorý reagoval na fakt, že Chelsea v úvodných štyroch kolách anglickej Premiership štyrikrát vyhrala so skóre 21:1.

Bývalý gólman Sparty síce na Slovensku už hral, ale v Žiline ho čaká premiéra. "Špeciálne spomienky nemám, pretože som v Žiline nikdy nehral. S českou reprezentáciou sme hrali na Slovensku, ale to bolo v Bratislave. V Žiline budem hrať po prvý raz," skonštatoval Čech, ktorý sledoval oba barážové zápasy Žiliny proti pražskej Sparte: "Žilina podala najmä v prvom zápase proti Sparte veľmi dobrý výkon  a zaslúžene v Prahe vyhrala. Odveta už bola viac vyrovnaná, ale keďže Sparta svoje šance nevyužila, postúpila ďalej Žilina. Od nášho príchodu do Žiliny bolo vidieť, že to tu zápasom žije, stretli sme sa s obrovským záujmom. Chelsea však sledovala posledné zápasy Žiliny, takže máme dostatok informácii o súperovi."

Chelsea pricestovala na letisko Dolný Hričov bez štvorlístka Ashley Cole, Frank Lampard, Jose Bosingwa a Didider Drogba, tréner Ancelotti však oznámil, že k dispozícii už je kapitán John Terry. "Nevidím vôbec žiaden problém, John (Terry) už v pondelok trénoval. Takže bude k dispozícii a nastúpi na zápas," povedal lámanou angličtinou Talian Ancelotti, ktorý vzápätí vysypal na želanie britského novinára celú základnú zostavu: "Chceli by ste vedieť zostavu? Tak vám ju poviem. Čech - Ivanovič, Alex, Terry, Žirkov - Benayoun, Essien, Mikel, Malouda - Anelka, Sturridge." Žilina síce v popularite zaostáva za Chelsea, to však neznamená, že tréner Ancelotti nemá o slovenskom majstrovi dostatok informácii.

"Žilina má kvalitné mužstvo. Videl som ich barážový dvojzápas so Spartou a musím povedať, že zaslúžene postúpili. Majú dobrú organizáciu hry, vpredu im nechýba aktívny pohyb. Musíme hrať s rešpektom, ak chceme uhrať dobrý výsledok," uviedol Ancelotti, ktorého zverenci majú v úvode novej ligovej sezóny priemer viac ako štyri góly na zápas. "Dávame veľa gólov, ale musíme hrať zodpovedne v každom stretnutí, ak chceme vyhrať. Verím však, že v stredu podáme dostatočne kvalitný výkon, aby sme dosiahli víťazný vstup do skupinovej fázy. Nebude to jednoduché, čaká nás náročný duel, ale my chceme vyhrať našu skupinu," skonštatoval na záver Ancelotti, ktorého zverenci v utorok večer trénovali na štadióne pod Dubňom.

Súvisiace články