Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Žilina chce body, roztrasené kolená do Ligy majstrov nepatria
Zdielať na

Žilina chce body, roztrasené kolená do Ligy majstrov nepatria

Pred zápasom LM Žilina vs Chelsea

Hapal priviedol prvý raz v histórii Žilinu do skupinovej fázy LM, pričom medzi 32 najlepších európskych tímov sa kvalifikoval slovenský zástupca po tretí raz po 1. FC Košice a Artmedii Bratislava.

"V prvom rade sme šťastní, že sme vôbec mohli nazrieť do Ligy majstrov. Čo týka cieľov, chceme potvrdiť, že nie sme v skupinovej fáze náhodou. Chceme všetkých divákov presvedčiť, že sa tam dostalo kvalitné mužstvo," povedal Hapal, ktorý sa potešil, že skupinovú fázu odštartujú "šošoni" práve proti "The Blues": "Teší ma, že začíname s Chelsea práve doma. Možno by sme tie najväčšie hviezdy ani nevideli, ak by už mali istý postup zo skupiny. Na druhú stranu si môžeme potvrdiť, či vôbec môžeme hrať vyrovnanú partiu s takým tímom, akým je Chelsea."

Žilinskí futbalisti sa na jeden zo zápasov roka pripravovali podľa zabehnutého scenára. V utorok absolvovali dopoludnia v tréningovom centre v Budatíne posledný oficiálny predzápasový tréning. K dispozícii bolo 21 hráčov do poľa vrátane Tomáša Oravca a traja brankári. "Nálada v tíme je veľmi dobrá. Vylepšili sme si ju výhrou nad Prešovom. Každý hráč sa na ten zápas teší, asi to bude pre nás najťažší duel v kariére. Našim cieľom je, aby sme po zápase boli spokojní, že sme odviedli svoje maximum," povedal kapitán Róbert Jež, ktorý sa nevie dočkať súboja žilinskej ofenzívy s českým gólmanom Petrom Čechom: "Je to výborný brankár, patrí medzi troch najlepších na svete. Ak aj má nejakú slabinu, tak ju príliš nie je vidieť. Veľa chýb nerobí, ale ja dúfam, že aspoň raz sa nám ho podarí prekonať."

Chelsea Londýn vstúpila do novej sezóny síce s viacerými zdravotnými absenciami, avšak napriek tomu kraľuje tabuľke Premiership po sérii štyroch výhier v rovnakom počte zápasov. Navyše, zverenci trénera Carla Ancelotti majú impozantné skóre 21:1, čo znamená v priemere viac ako 5 strelených gólov na zápas.

"Rozhodne sme po týchto výsledkoch Chelsea spozorneli. Chelsea nakladá všetkým svojim súperom riadnu dávku. Špeciálne sa na to však ani takticky pripraviť nedá, preto sa chceme sústrediť hlavne na svoju hru. Proti súperovi uspejeme len, ak budeme odvážni. Musíme hrať odvážne nielen vzadu, ale aj smerom dopredu. Chceme dať nejaký gól a urobiť všetko pre dobrý výsledok," vyjadril sa Hapal a dodal: "Je to Liga majstrov a hráme proti jednému z najkvalitnejších tímov sveta. Preto, každý bodový zisk by sme brali, napokon nič iné ako body sa žiaľ ani nepočíta. Špeciálnu motiváciu sme rozhodne pred súbojom s Chelsea nepotrebovali. Bude však treba ukázať odvahu a srdce, roztrasené kolená k tomu nepatria."

Podľa informácii ostrovných médií do Žiliny s londýnskym klubom  nepricestujú dištancovaný Didier Drogba, Frank Lampard a Jose Bosingwa, pričom Ashley Cole dostal čas na oddych. K dispozícii však už bude kapitán John Terry, ktorý z "bluesmanmi" už v pondelok trénoval.

Súvisiace články