Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Weiss povolal do reprezentácie aj Žilinčanov
Zdielať na

Weiss povolal do reprezentácie aj Žilinčanov

Pred Macedónskom a Ruskom

V tíme sú traja gólmani Ján Mucha (FC Everton), Dušan Kuciak (SC Vaslui) a Dušan Perniš (Dundee United), ktorí nechýbali ani na MS v JAR, kde Slováci postúpili do osemfinále. Oproti generálke s Chorvátskom (1:1, 11. augusta v Bratislave) sa do tímu opäť vracia defenzívny stredopoliar Zdeno Štrba z gréckeho Škoda Xanthi.

Z najvyššej slovenskej súťaže sú v mužstve obranca Slovana Kornel Saláta, ktorý ale momentálne mieri do záhrebského Dinama či duo z majstrovskej MŠK Žilina - útočník Tomáš Oravec a obranca Mário Pečalka. Kvarteto dopĺňa stredopoliar Kamil Kopúnek, ktorý naposledy obliekal dres trnavského Spartaka, momentálne si ale hľadá nového zamestnávateľa. Početnú enklávu má v reprezentácii SR turecký klub MKE Ankaragücü - štvorgólového strelca z MS v JAR Róberta Vitteka, stredopoliara Mareka Saparu i útočníka Stanislava Šestáka. Z Turecka vo výbere SR majú zastúpenie aj istanbulské veľkokluby Fenerbahce a Besiktas, ktorých dresy obliekajú Miroslav Stoch, resp. Filip Hološko.

Slováci odštartujú boj o kontinentálny šampionát v Poľsku a na Ukrajine domácim duelom v piatok 3. septembra proti Macedónsku na bratislavských Pasienkoch (20.30 hod). O ďalšie štyri dni ich potom čaká v Moskve favorizované Rusko (štadión Lokomotivu, 17.00 SELČ).

nominácia Slovenska na kvalifikačné zápasy EURO 2012 s Macedónskom (3. septembra, Bratislava, Pasienky, 20.30 h) a Ruskom (7. septembra, Moskva, štadión Lokomotivu, 17.00 SELČ):

brankári: Ján Mucha (FC Everton), Dušan Kuciak (SC Vaslui), Dušan Perniš (Dundee United)

obrancovia: Peter Pekarík (VfL Wolfsburg), Martin Škrtel (FC Liverpool), Radoslav Zabavník (1. FSV Mainz), Kornel Saláta (Slovan Bratislava), Tomáš Hubočan (Zenit Petrohrad), Marek Čech (West Bromwich Albion)

stredopoliari: Kamil Kopúnek (bez klubu), Zdeno Štrba (Škoda Xanthi), Mário Pečalka (MŠK Žilina), Juraj Kucka (Sparta Praha), Miroslav Karhan (1. FSV Mainz), Marek Hamšík (SSC Neapol), Vladimír Weiss ml. (Glasgow Rangers), Erik Jendrišek (Schalke 04), Miroslav Stoch (Fenerbahce Istanbul), Marek Sapara (MKE Ankaragücü)

útočníci: Stanislav Šesták, Róbert Vittek (obaja MKE Ankaragücü), Filip Hološko (Besiktas Istanbul), Tomáš Oravec (MŠK Žilina)

náhradníci: Matúš Putnocký (ŠK Slovan Bratislava), Martin Petráš (AC Cesena), Peter Grajciar (Konyaspor), Dušan Švento (Red Bull Salzburg), Jozef Piaček (MŠK Žilina), Ivan Lietava (Konyaspor), Adam Nemec (1. FC Kaiserslautern), Róbert Jež (MŠK Žilina), Róbert Rák (FC Nitra)

realizačný tím:
      hlavný tréner: Vladimír Weiss st.
      asistent trénera: Michal Hipp
      tréner brankárov: Miroslav Mentel
      kondičný tréner: Martin Rusňák
      trénerský tím: Stanislav Varga, Boris Kitka
      lekári: Vladimír Pener, Ladislav Pavlovič
      maséri: Jiří Jurza, Viliam Kálmán
      masér-kustód: Marián Drinka
      kustód: Ján Beniak
      videoanalytik: Michal Slyško
      technický vedúci: Róbert Tomaschek

Súvisiace články