Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Slovan do odvety v Stuttgarte s odhodlaním
Zdielať na

Slovan do odvety v Stuttgarte s odhodlaním

Odveta play off Európskej ligy 2010/2011 proti VfB Stuttgart

"Belasí" v prvom meraní síl odohrali vyrovnaný duel, najtesnejšie víťazstvo "Švábov" zariadil v 88. minúte striedajúci Rakúšan Martin Harnik. Kormidelník Slovana je presvedčený, že napriek domácej prehre šanca jeho tímu na postup stále žije. "Na videu sme si rozobrali prvý zápas. Strávili sme pri ňom dosť času a chlapci videli, kde sa dopustili akých chýb. Samozrejme, ukázali sme si aj dobré veci, na ktoré treba nadviazať. Sami hráči zistili, že so Stuttgartom sa dá hrať a nie sme vopred odpísaní. Potrebujeme však zlepšiť hru, 4-5 hráči sú toho určite schopní," uviedol tréner Jankech.

Sedemdesiatdvaročný kouč sa v odvete bude musieť zaobísť bez potrestaného Radka Dosoudila, v prvom zápase sa navyše vykartoval aj ďalší obranca Marián Had. K dispozícii však už bude bosniansky legionár Mario Božič. Hoci Jankech zostavu ani taktiku z pochopiteľných dôvodov nechcel prezradiť, alfou a omegou postupového snaženia bude strelenie gólu. "Vieme, že iná cesta do skupiny nevedie. Domáci sa na začiatku zrejme budú snažiť skórovať, aby boli pokojnejší. Tomuto musíme zabrániť a naopak ich prekvapiť našim gólom. Ak budeme hrať tak ako v Belehrade, pokojne môžeme streliť dva góly a postúpiť. Verím, že chlapci odvedú lepší výkon ako doma a že sa popasujeme o dobrý výsledok," dodal Jankech.

Nadviazanie na výkon z Belehradu, kde si Slovan na štadióne Crvenej Zvezdy víťazstvom 2:1 pripravil pôdu na postup do play off Európskej ligy, spomenul ako cestu k úspechu aj stredopoliar Erik Grendel. "Tam sme podali výkon na hranici našich možností a taký by mohol stačiť aj v Stuttgarte. Čaká nás opäť dobrý zápas, v ktorom keď zahráme o niečo efektívnejšie ako v domácom prostredí, môžeme sa postarať o prekvapenie. Bude záležať aj od hráčov súpera, v akom budú rozpoložení, v prvom rade im však musíme urobiť problémy našim výkonom," skonštatoval Grendel.

Internetová stránka nemeckého klubu informuje o nedeľňajšom víťazstve Jankechovho tímu nad Ružomberkom 3:0 s tým, že Slovan sa dobre naladil na odvetný zápas, ktorý sa odohrá v stuttgartskej Mercedes-Benz Arene. Domáci tím naopak v generálke na pohárový súboj podľahol v prvom dueli nového ročníka Bundesligy Mainzu 0:2. Aj to podľa Grendela svedčí o tom, že Stuttgart je zdolateľný tím. "Tréner nám prízvukuje, že nie sme o nič horší hráči ako oni. Rozdiel je v tom, že oni sú v Stuttgarte a my v Slovane. Je ťažšie sa tam dostať, ale práve takýmito zápasmi, keď dokážeme zdolať silných súperov, sa môžeme prepracovať do zahraničných líg. Aj týmto sa nás snaží motivovať," dodal Grendel, ktorý si v prípade postupu chce s priateľkou spraviť pekný výlet do Viedne.

Zápas v Stuttgarte má výkop o 20.00 h, hlavným rozhodcom je Rus Alexej Nikolajev.

      odveta play off EL 2010/2011, štvrtok 26. augusta, Mercedes-Benz Arena, 20.00 h
      VfB Stuttgart - Slovan Bratislava /prvý zápas 1:0, rozhoduje: Alexej Nikolajev (Rus.)/
      pravdepodobné zostavy:
      VfB Stuttgart: Ulreich - Degen, Boulahrouz, Niedermeier, Molinaro - Träsch, Gentner, Kuzmanovič, Gebhart - Cacau, Pogrebňak
      Slovan Bratislava: Putnocký - Jánošík, Saláta, Dobrotka, Breznaník - Božič - Bagayoko, Guédé, Grendel, Ivana - Sylvestr

Súvisiace články