Jasno
11°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Na reprezentačnom zraze pred zápasom s Chorvátskom iba desať hráčov
Zdielať na

Na reprezentačnom zraze pred zápasom s Chorvátskom iba desať hráčov

11.augusta: Slovensko-Chorvátsko

Tréner osemfinalistu afrického šampionátu Vladimír Weiss privítal na podvečernom zraze v hoteli Dolphin len desať z 19-ky z nominovaných hráčov, zvyšok sa k tímu pripojí neskôr, káder by mal byť kompletný na pondelňajšom večernom tréningu.

K tímu sa postupne pridajú kapitán Marek Hamšík, Dušan Perniš, Kornel Saláta, Radoslav Zabavník, Miroslav Karhan, Juraj Kucka, Stanislav Šesták, Filip Hološko aj Róbert Vittek, ktorí mali ešte povinnosti v kluboch počas víkendu. Slováci si po splnení povinností s médiami podvečer v seneckom NTC zatrénovali (18.30, tréning zatvorený), v pondelok mali v pláne absolvovať až dve tréningové jednotky (10.00 a 18.30).

"Môžeme striedať 6 hráčov, takže som zvolil do výberu pre tento zápas 19 hráčov, z toho 16 do poľa. Chorváti sú ťažký súper, typologicky podobní Macedónsku. Má výborných hráčov z elitných európskych líg. Ale my chceme hrať s najlepšími súpermi, a to Chorváti sú, hoci nehrali na MS," povedal tréner Weiss. Duel s Chorvátmi v Bratislave bude pre Slovensko generálkou na septembrovú kvalifikáciu EURO 2012 v Poľsku a na Ukrajine. Tú weissovci odštartujú v základnej B-skupine 3. septembra domácim zápasom proti Macedónsku, o ďalšie štyri dni sa predstavia v ťažkom zápase v Rusku. Okrem týchto súperov zvedie aktuálne 27. tím v rebríčku Medzinárodnej futbalovej federácie FIFA boj o kontinentálny šampionát aj s Írmi, Arménmi a Andorrou.

nominácia Slovenska na priateľský zápas s Chorvátskom (11. augusta, Pasienky, 20.30 h):

brankári: Ján Mucha (FC Everton), Dušan Kuciak (SC Vaslui), Dušan Perniš (Dundee United)
obrancovia: Peter Pekarík (VfL Wolfsburg), Martin Škrtel (FC Liverpool), Radoslav Zabavník (1. FSV Mainz), Kornel Saláta (Slovan Bratislava), Tomáš Hubočan (Zenit Petrohrad), Marek Čech (West Bromwich Albion)
stredopoliari: Kamil Kopúnek (bez klubu), Juraj Kucka (Sparta Praha), Miroslav Karhan (1. FSV Mainz), Marek Hamšík (SSC Neapol), Vladimír Weiss ml. (Manchester City), Erik Jendrišek (Schalke 04), Miroslav Stoch (Fenerbahce Istanbul)
útočníci: Stanislav Šesták (VfL Bochum), Róbert Vittek (MKE Ankaragücü), Filip Hološko (Besiktas Istanbul)

náhradníci: Matúš Putnocký (Slovan Bratislava), Martin Petráš (AC Cesena), Peter Grajciar (Konyaspor), Dušan Švento (Red Bull Salzburg), Marek Sapara (MKE Ankaragücü), Ivan Lietava (Konyaspor), Adam Nemec (1. FC Kaiserslautern), Róbert Jež (MŠK Žilina), Igor Žofčák (Sparta Praha)

Súvisiace články