Skoro jasno
23°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Trnava vyučovala v Dubnici, Nitra s debaklom zo Žiliny
Zdielať na

Trnava vyučovala v Dubnici, Nitra s debaklom zo Žiliny

Husté 4.kolo futbalovej CL

MFK Košice -      MFK Ružomberok 0:1 (0:0)
Gól: 54. Ďubek. Rozhodoval: Trutz, ŽK: Škutka - Kostelný, ČK: 68. Čukič, 1160 divákov

Košice: Tofilovski - Kolbas, Dokovič, Cicman, Čonka - Kavka (45. Dobias), Spasojevič (62. Gál-Andrezly) - Viazanko, Čukič, Pačinda (74. Juhar) - Škutka
Ružomberok: Hrdlička - Kováč, Kostelný, Sivčevič, Maslo - Pilár, Bielák - Ďubek (84. Shaquri), Hoferica (82. Sedlák), Chovanec - Kroupa (84. Pekár)

Od úvodných minút sa hral vyrovnaný futbal. V 6. minúte po nedorozumení v domácej obrane sa hostia dostali do šance, no Tofilovský v páde odvráti do bezpečia. Z následného rohového kopu nepokrytý Kostelný mieril nad. V 10. minúte Kolbas po faule Kostelného zahrával priamy kop, ale Škutka na jeho center nedosiahol hlavou. V ďalšom priebehu sa hral obojstanne vyrovnaný futbal s ojedinelými šancami na oboch stranách. V 34. minúte sa po faule na domáceho hráča postavil k lope Kolbas, no mieril do náručia Hrdličku. V 44. minúte Kroupa po centri z ľavej strany mieril mimo a preto išli súperi do šatní po bezgólovej remíze. V 53. minúte Spasojevič stiahol v 16-tke Kroupu a hlavný rozhodca nariadil pokutový kop. Na biely bod si postavil loptu Ďubek a nekopromisne skóroval - 0:1. O 10 minút neskôr sa hostia opäť dostali do veľkej šance, ale hosťujúci hráč zoči-voči nepochodil. Košičania sa spoliehali hlavne na štandardné situácie, ktoré im však nevychádzali. Ružomberčania vyrážali do rýchlych protiútokov, z ktorých však nezapršalo. Domáci oslabení o jedného hráča v posledných 15 minútach pritlačili súpera, no po nevýrazných šanciach sa stav nemenil. Podpriemerný futbal sa skončil zaslúženým víťazstvom hostí.

Žarko Djurovič, tréner Košíc: "Gratulujem Ružomberku. Dnes sme nehrali dobre, avšak až sa do mužstva po zranení vráti Novák a aj ďalší hráči s podobnými problémami, verím, že výkon pôjde nahor."
Ladislav Jurkemik, tréner Ružomberka: "S víťazstvom  som spokojný. Gratulujem mužstvu k dobrému výkonu. Okrem gólu sme si vypracovali dostatok šancí a záver zápasu bol pokojný. Hráči odviedli dobrú robotu a teším sa z troch bodov."

MŠK Žilina – FC Nitra 5:1 (3:0)
Góly: 16. Zošák (z 11 m), 18. Bello, 33. Bello, 75. Šourek, 90.+ Fótyik – 82. Šimončič, ŽK: 15. Štetina, 50. Bališ, rozhodoval Fajčík, 3412 divákov

Žilina: Dúbravka – Angelovič, Piaček, Šourek, Mráz – Vittor (63. Majtán) – Poliaček, Bello, Zošák (79. Rilke), Jež - Oravec (71. Fótyik)
Nitra: Hroššo – Kaspřák, Tóth, Štetina, Leško – Kotora (46. Rák), Šimončič – Valenta (46. Sloboda), Hodúr, Král – Bališ (70. Mikuš)

V prvom polčase to bol koncert nitrianskych chýb v obrane a premieňaní žilinských šancí. V 15. minúte Jež vysunul Oravca, toho Štetina zastavil len za cenu faulu a z nariadenej penalty sa Zošák nemýlil, lopta sa od žrde odrazila do brány. Onedlho bolo 2:0, Zošák odcentroval, Poliačkova strela ešte skončila na žrdi, ale dorážka Bella zblízka už skončila za bránkovou čiarou. Po ojedinelej akcii hostí mohol znížiť Hodúr, netrafil však odkrytú bránu. Po centri Ježa pochybil brankár Nitry, keď podbehol loptu a pre Bella už nebol problém skórovať do prázdnej brány.  Po zmene strán domáci s prehľadom kontrolovali hru. Hostia sa nezmohli na žiadny odpor a hra miestami upadala. Až v 72. minúte vytrhol všetkých z letargie Angelovič, ktorý na rohu šestnástky spracoval dlhý center a vystrelil, jeho krížna strela však skončila vedľa brány. Nitrianske zmätky v obrane pokračovali, po jednom z nich sa po centri spoluhráča presadil zblízka Šourek. Dočkali sa však aj hostia, po miernom poľavení žilinskej obrany sa presadil Šimončič. Skóre sa nemenilo ani po tom, ako Bello vysunul Mráza, ten však tiesnený vystrelil nad bránu. Domáci však pridali ešte jeden gól, v závere unikol po pravej strane Rilke, naservíroval loptu Fótyikovi a ten zblízka nezaváhal. 

Pavel Hapal, tréner Žiliny: "Celých 90 minút sme boli lepším tímom. Vypracovali sme si viacero šancí, ktoré sme premenili. Urobili sme v zostave 5 zmien a aj s tým si mužstvo poradilo. Treba zložiť klobúk pred hráčmi, ktorí hrávajú v náročnom cykle cez víkendy aj v strede týždňa."
Ivan Galád, tréner Nitry: "Zápas sa nevydaril mne ani hráčom. Žilina dominovala a zaslúžene zvíťazila."

DAC 1904 Dunajská Streda - FK Senica 2:3 (0:1)
Góly: 51. Harsányi (11 m), 74. Yavarzadeh - 34. Diviš, 60. Kóňa, 82. Strnad. Rozhodoval: Hracho, ŽK: P. Ďurica, Yavar - Merzič, 3859 divákov

DAC: D. Kiss - Obert (69. Matúš), Marcin, Struhár, P. Ďurica (46. Nikolič) - Lénárth (67. Halimi), Hílek - Helísek, Yavarzadeh, Gašparík - Harsányi
Senica: Bolek - Merzič, Pillár, J. Gajdošík, Lukšík - Strnad, Wijlars (71. Faldyna) - Jaroslav Diviš (83. Szegedi), Kóňa, Piroska (68. M. Ďurica) - Smetana  

V 8. minúte musel po prudkej prízemnej strele Helíska zasiahnúť brankár hostí Bolek. Z protiútoku sa dostal do gólovej šance Diviš, ale mieril vedľa. V 20. minúte technická strela Pirosku opečiatkovala brvno bránky DAC. Po strele tohto senického útočníka ďalšiu situáciu vyriešil Kiss. V 34. minúte nesutrážila dvojica Ďurica - Struhár Čecha Diviša, ktorý s istotou prekonal domáceho brankára. V 50. minúte Wijlars naivne fauloval Oberta a nariadený pokutový kop bezpečne premenil bývalý útočník Boltonu Harsányi. V 70. minúte došlo k nedorozumeniu v domácej obrane a druhý gól hostí po strele z diaľky vsietil Kóňa. DAC rýchlo odpovedal a po presnom centri Nikoliča hlavou skóroval Yavarzadeh. To ešte nebol koniec. Tretí raz dostal hostí do vedenia a k víťazstvu Strnad.  

Mikuláš Radványi, tréner Dunajskej Stredy: "Prvý polčas sme prespali, chýbal nám pohyb, súperovi sme dali veľa priestoru. V kabíne som hráčov nabádal, že musia zlepšiť pohyb a hrať po krídlach, ako to nacvičujeme v tréningoch. Po zmene strán sme hrali aktívne a súpera dostali pod tlak. Vyrovnávajúci gól nám pomohol, ale nevyužili sme ďalši šance. Z výsledku som sklamaný, ale teším sa, že sme dali prvé dva góly."
Stanislav Griga, tréner Senice: "Diváci videli zaujímavý, hektický zápas. V prvej čati sme mali viac z hry a väčšie gólové príležitosti. Do druhej časti sme nevstúpili dobre, boli sme príliš pasívni. Súper sa chytil gólom a nakoniec sme aj s trochou šťastia vyhrali. Cením si, že mužstvo za nerozhodného stavu išlo za víťazstvom."

MFK Dubnica - Spartak Trnava  0:4 (0:2)
Góly: 10., 33. a 59. Bernáth, 71. Procházka z 11 m. Rozhodoval: M. Smolák, ŽK: Kladnik, Nosek - J. Čarnota, Procházka, 3650 divákov.

MFK Dubnica: Bajza - Riečičiar (30. Duga), Klabnik, Nosek, Beňo - Šulek (66. Augustíny) - J. Vavrík, Porázik, Bruško - Gorelka (46. Grabeč), Ižvolt
Spartak Trnava: Raška - J. Čarnota, Peter Mráz, Gross, Machovec - Patrik Čarnota, Procházka (86. Diallo) - Konekoro (76. Mikinič), Wellington (83. Coimbra), Bicák - Bernáth

Dubnica stíhala tempo hostí len do prvého gólu Ľubomíra Bernátha, ktorý dal po šikovnej prihrávke Wellingtona. Ten bol mužom, ktorý úradoval aj v ďalších nebezpečných akciách hostí. V 18. a 19. minúte to vyzeralo, akoby brankár Bajza hral proti celej Trnave. V 20. minúte mal Bicák možnosť zveľadiť služobný náskok Trnavčanov, ale mieril nepresne. Potom prišla silná pätminútovka hostí, ale gól v nej ešte nepadol. Prevaha Trnavčanov sa však prejavila v sérii štandardiek a v 33. minúte hlavička Bernátha znamenala 0:2. Istota domácoch po inkasovanom góle sa zdecimovala na minimum, čo sa prejavilo v nepresnostiach a slabom ťahu dopredu. Naopak, hostia využili celý hrací čas prvého polčasu. Ešte v 45. minúte Bajza zachraňoval pred Wellingtonom v čistej šanci. Druhý polčas sa začal snahou domácich otočiť vývoj stretnutia, ale to sa nepodarilo. Stačil protiútok Trnavčanov v 59. minúte a Bernáth hlavičkou dosiahol svoj hetrik. O minútu neskôr čaroval Bajza po strele Bicáka. Dubničania odolávali náporu hostí len s veľkými problémami. Svetlou chvíľkou bola 67. minúta, keď kopal Bruško a v skrumáži sa po lopte naťahoval Porázik. Konečný výsledok stanovil z penalty Procházka za faul na Wellingtona, ktorého mozno označiť za najlepšieho hráča Trnavy, hoci na výraznonm víťazstve v Dubnici malo podiel celé mužstvo.

Peter Gergely, tréner Dubnice: "Chceli sme hrať aktívne. Gorelka  nedal prvú šancu, súper zato prvú hneď využil. Trnava sa chytila a kombinačne bola lepšia, my sme zneisteli a napriek snahe sme sa nevedeli do zápasu vrátiť. Je to naša prvá prehra doma s dobrým mužstvom. Síce krutá, ale zaslúžená."
Dušan Radolský, tréner Trnavy: "Pokúsili sme sa eliminovať súperove silné stránky, získali sme prevahu a v prvom polčase hrali pekný útočný futbal. S dvojgólovým náskokom išlo v druhej polovici o taktiku. Snahou bol prechod do kontier, to tiež vyšlo, pridali sme ďalšie dva góly a domácich prekvapili."

ViOn Zlaté Moravce - 1. FC Tatran Prešov 1:0 (0:0)
Góly: 81. Náther. Rozhodoval: Samotný, ŽK: Pavlenda, Ondrejka - Kica, Pitter-Bučko, Baran, 1528 divákov.

ViOn Zlaté Moravce: Kuciak - Pavlenda, Janečka, Majerník, Chren - Ondrejka (53. Náther), Babic, Kuračka, Candrák - Tomko (86. Hözl), Stojanovič (63. Pavelka)
1. FC Tatran Prešov: Diviš - Papaj, Bašista, Farbák, Kica - Pitter-Bučko - Cicman (63. Pribula), Katona (80. Bernardo), Baran, Belejík (46. Vršajevič) - Bognár

Prvý polčas priniesol obojstranne opatrný futbal. Prví ohrozili bránku hostia, ale v 5. minúte Cicmanovu strelu pozorný Kuciak kryl. Následne Candrák vystrelil, ale Cicman odvrátil na rohový kop. Rozohral ho Ondrejka a gólovú Stojanovičovu strelu na bránkovej čiare odvrátil obranca hostí. V 19. minúte Chren nabil Babicovi, s jeho strelou však pozorný Diviš nemal problém. Vzruch priniesol až záver polčasu, keď najkôr sa Tomko šikovne obtočil okolo obrancu, ale Diviš jeho strelu vyrazil na roh. Do vedenia mohli ísť hostia v 43. minúte, keď Katona našiel Bognára, ale jeho strelu z 10 m v poslednej chvíli zblokoval Majerník. Obraz hry sa príliš nezmenil ani po zmene strán. Domáci si vytvorili platonickú prevahu, ale streleckých príležitostí bolo pramálo. Po hodine hry napriahol z 20 m Babic, no jeho strelu Diviš vytlačil na roh. V 69. minúte prišla pekná kombinácia Kuračku s Babicom s následnou prudkou strelou nad. V 72. minúte sa v náznaku príležitosti ocitol Bognár, ale z ťažkej pozície hlavičkoval vedľa. Vzápätí akciu Katona - Bognár striedajúci Pribula zakončil nepresne. V 76. minúte Kuračkov roh našiel hlavu Candráka, ale Diviš bol pri pravej žrdi pripravený. O osude stretnutia napokon rozhodla 81. minúta, keď sa na päťke šikovne uvoľnil Náther a prudkou stelou nedal Divišovi šancu. Hostia tak aj štvrtý raz za sebou prehrali najtesnejším rozdielom a na prvý gól v novej sezóne čakaju už 360 minút.

Juraj Jarábek, tréner Zlatých Moraviec: "Vedeli sme, že nás čaká ťažké stretnutie vzhľadom k tomu, že sme mali v týždni veľkú maródku. Celý zápas sme hrali do plných a nakoniec sme sa v závere predsa len gólovo presadili. Som rád, že sme toto stretnutie zvládli a dotiahli ho do víťazného konca." 
Roman Pivarník, tréner Prešova: "Mne sa veľmi ťažko hodnotí toto stretnutie, lebo je to už štvrtý zápas v rade, ktorý sme prehrali 0:1. Mali sme sľubné brejkové príležitosti, ktoré sme však v koncovke zle riešili. Bez gólov sa vyhrávať nedá."

Súvisiace články