Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Slovan zahodil dve penalty, nováčika zdolal 3:0
Zdielať na

Slovan zahodil dve penalty, nováčika zdolal 3:0

Slovan Bratislava - ViOn Zlaté Moravce 3:0

 Slovan Bratislava - ViOn Zlaté Moravce 3:0 (0:0)
      Góly: 55. a 75. Grendel, 83. Kiss. Rozhodoval: Valášek, 2025 divákov.
      Zostavy a striedania:
      Slovan Bratislava: Putnocký - Jánošík, Saláta, Dosoudil, Kolčák - Bagayoko, Guédé (62. Božič), F. Kiss, Ivana (82. Štepanovský) - M. Kuzma (52. Grendel), Sylvestr
      ViOn Zlaté Moravce: M. Kuciak - Pavlenda, Pavlovič, Pavol Majerník (62. Náther), Chren - Tomko, Hozl (62. Tomášek)- Candrák, Babic, Kuračka - Stojanovič

      Do prvej gólovej šance sa dostal Slovan. Ideálny center Jánošíka našiel voľného Kissa, ale jeho hlavička tesne minula pravú žrď bránky hostí. Ďalšiu príležitosť zo strely z diaľky nevyužil v 18. minúte Ivana. Do tretice o dve minúty neskôr najväčšiu príležitosť Bagayoka zmaril brankár Kuciak, ktorý si poradil aj s umiestnenou strelou Ivanu. V 37. minúte slabý pokus Tomka zblízka chytil domáci Putnocký, ktorý zneškodnil aj prudkú strelu Chrena.
      Usilovnejší tím sa napokon dočkal gólu, keď v 55. minúte prízemná strela striedajúceho Grendela prešla za chrbát Kuciaka. V 70. minúte nariadil rozhodca Valášek problematický pokutový kop za faul na Kissa. Jeho exekútor Dosoudil trafil loptou iba ľavú časť brány. O päť minút neskôr po ukážkovej prihrávke Salátu zvýšil Grendel na 2:0. Štyri minúty pred koncom riadneho hracieho času ďalší pokutový kop Grendela skončil na brvne bránky, ale na tretí gól domácich loptu dorazil Kiss.


Jozef Jankech, tréner Slovana: "Vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas, najmä po pohárovom dueli v Belehrade. Prvých 15-20 minút sme mali náznaky šancí, ale nedotiahli sme ich do konca. K zlepšeniu našej hry pomohli striedania a po prvom góle prišlo aj k upokojeniu mužstva. Škoda, že sme nepremenili dva pokutové kopy, nie kvôli vyššiemu skóre, ale preto, že by sa mali kopať zodpovednejšie."

Juraj Jarábek, tréner Zl. Moraviec: "Slovan vyhral zaslúžene, hlavne za predvedený výkon v druhom polčase, kedy zlepšil pohyb a spresnil kombinácie. Slovanu fandíme a držíme palce aj vo štvrtok proti CZ Belehrad."

Súvisiace články