Oblačno
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Chelsea rozstrieľala Wigan 8:0 a stala sa anglickým majstrom
Zdielať na

Chelsea rozstrieľala Wigan 8:0 a stala sa anglickým majstrom

Drogba kráľom strelcov Premier League

Na Stamford Bridge nenechali domáci nič na náhodu a Chelsea viedla už od 6. minúty gólom Nicolasa Anelku, po polhodine hry dostal hosťujúci Caldwell červenú kartu za faul v šestnástke a penaltu premenil na 2:0 Frank Lampard. Po zmene strán Chelsea pokračovala v gólostroji, skóroval Kalou, opäť sa presadil Anelka, hetrik dosiahol Didier Drogba, na konci pridal ôsmy gól Ashley Cole. Aj v Manchesteri bolo po polčase 2:0 po góloch Darrena Fletchera a Ryana Giggsa. V druhom dejstve zvýšil skóre vlastencom Higginbotham, skóre uzavrel Park. Tretí Arsenal Londýn vyhral nad Fulhamom hladko 4:0, keď o výsledku rozhodol už v prvom polčase troma gólmi.

Bolton nastúpil na posledný zápas sezóny proti Birminghamu City aj s Vladimírom Weissom v základnej zostave a podobne ako naposledy, aj teraz sa mladý Slovák podieľal na góloch. Najskôr asistoval Daviesovi na prvý zásah domácich v 32. minúte, po zmene strán zasa prihral Ivanovi Klasničovi na druhý gól. V 66. minúte Weiss opustil ihrisko a hosťom sa podarilo znížiť, vyrovnať však už nestihli.

Liverpool sa predstavil na pôde Hull City bez Martina Škrtela v základe, slovenský stopér sedel na lavičke náhradníkov. "Reds" sa v zápase gólov nepresadili, nepodarilo sa to ani domácim a Liverpool tak po remíze 0:0 potvrdil svoje postavenie na siedmom mieste a po neúspešnej sezóne si zahrá aspoň Európsku ligu.

Tottenham Hotspur v poslednom dueli nepotvrdil dobrú sezónu, keď na pôde vypadávajúceho Burnley prehral 2:4, hoci po prestávke ešte viedol. Ligu majstrov si však zahrá. Piaty Manchester City remizoval v Londýne s West Hamom 1:1, šiesta Aston Villa podľahla Blackburnu 0:1 "vďaka" vlastnému góla Dunneho. Posledný Portsmouth sa rozlúčil s Premiership prehrou na pôde Evertonu 0:1, keď domáci skórovali v nadstavenom čase Biľjaletdinovom. Už zachránený Wolverhampton vyhral nad Sunderlandom 2:1.

Výsledky - 38. kolo:

Chelsea Londýn - Wigan Athletic 8:0 (2:0)
Góly: 6. a 57. Anelka, 32. Lampard (11 m), 54. Kalou, 63., 68. a 80. Drogba (druhý z 11 m), 90. Cole, ČK: 31. Caldwell (Wigan)

Manchester United - Stoke City 4:0 (2:0)
Góly: 31. Fletcher, 38. Giggs , 54. Higginbotham (vl. gól), 84. Park

Súvisiace články