Skoro jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Chelsea má záver vo svojich rukách, Ferguson burcuje Wigan
Zdielať na

Chelsea má záver vo svojich rukách, Ferguson burcuje Wigan

Wigan Athletic cestuje na Stamford Bridge

Chelsea môže za istých okolností aj prehrať, avšak druhý Manchester United, ktorý stráca na lídra jeden bod, nesmie uhrať lepší výsledok v zápase so Stoke City.

"Bolo by fajn, keby sme majstrovský titul oslávili s našimi fanúšikmi na Stamford Bridge. Samozrejme Manchester United má pred sebou ešte náročný zápas, ale my sa pozeráme na seba, takže nás budúci týždeň čaká veľký duel," poznamenal Lampard, ktorý v šlágri 34. kola na Anfield Road prispel svojim 21. ligovým gólom v sezóne k výhre Chelsea nad FC Liverpool (2:0): "Vedeli sme, že súboj s Liverpoolom je pre nás nesmierne dôležitý. Vedeli sme, že ak stratíme body, dáme šancu United."

V priebehu sezóny sa poradie na prvom mieste v ostrovnej súťaži niekoľkokrát zmenilo, ale v závere sezóny ukázala najviac dravosti Chelsea. "Rozhodne sme mali v tejto sezóne niekoľko momentov, kedy sme nehrali najlepšie a zbytočne sme strácali body. V posledných desiatich ligových stretnutiach však boli naše výkony fantastické," dodal anglický reprezentant Lampard.

Dôležitosť zisku troch bodov v Liverpoole si uvedomuje aj taliansky kouč Ancelotti. "Išlo o kľúčový zápas v boji o titul a my sme ho zvládli dobre. Zaslúžili sme si víťazstvo. Bolo to v prvom polčase trochu náročné, ale po zmene strán sme sa zlepšili. Z našej strany to bol veľmi dôležitý výkon. Dôležitosť zápasu vytvárala tlak na hráčov, ale dobre sme kontrolovali svoje emócie," uviedol Ancelotti, ktorý však ešte nehovorí o majstrovských oslavách: "Naše mužstvo je po psychickej stránke na vysokej úrovni a tak nám nechýba sebavedomie pred posledným zápasom. Musíme zostať pokojní, trénovať tak ako v posledných týždňoch a dobre sa pripraviť. V zásade nič zvláštne."

Menej pozitívny pohľad na záver Premiership sa naskytá trénerovi   Manchestru United Alexovi Fergusonovi, ktorého zverenci v nedeľu zdolali AFC Sunderland 1:0. Škótsky tréner neskrýval sklamanie z úvodného gólu Chelsea na Anfield Road, kde kapitán "The Reds" Steven Gerrard ponúkol tutovku pre kanoniera hostí Didiera Drogbu. "Videl som to až po zápase. Bol to neuveriteľný darček. Teraz s tým však už nič nenarobíme, musíme sa cez to dostať," poznamenal Ferguson, ktorý  k stretnutiu Wigan s Chelsea dodal: "Wigan má kvalitný tím, ak do toho vletia, tak nikdy neviete. Bude to bláznivý zápas. Napokon, Manchester City nám urobil v tejto sezóne dobrú službu, keď dvakrát zdolal Chelsea. Wigan je tiež náš sused, v tejto sezóne doma s Chelsea vyhral. V prvom rade však musíme vyhrať náš domáci zápas. Posledný duel sezóny pred vlastným publikom chcem zakončiť výhrou."

Súvisiace články