Skoro jasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Chelsea nedala Atleticu šancu, AC Miláno vyhralo na Reale
Zdielať na

Chelsea nedala Atleticu šancu, AC Miláno vyhralo na Reale

Manchester United i Chelsea Londýn vyhrali a naďalej kraľujú svojim skupinám bez straty, Real Madrid však na domácom trávniku prekvapivo podľahol milánskemu AC 2:3.

V šlágri C-skupiny i celého hracieho dňa medzi európskymi gigantmi Realom Madrid a AC Miláno zrodila na štadióne Santiaga Bernabeua prekvapujúca domáca prehra 2:3. Tón stretnutia udala 19. minúta, keď chytateľnú strelu Granera Dida neukoristil, lopta mu vypadla a Raulovi nerobilo problém zasunúť loptu do prázdnej brány. Nevydarený zápas pre oboch brankárov zvýraznil aj ďalší priebeh - Casillas najprv kapituloval po vydarenej bombe Pirla a bolo 1:1, o štyri minúty brankár Realu zle vybehol a jeho zaváhanie využil Pato - 1:2. Kráľovský tím nezložil zbrane, striedajúci Drenthe vyrovnal znovu z diaľky iba po 9 minútach pobytu na ihrisku. V ďalšom priebehu rozhodca neuznal góly Raula ani Nestu, Pato však naklonil v samotnom závere misky po perfektnom pase Seedorfa na milánsku stranu a hostia si zaknihovali tri body. V druhom zápase skupiny pobralo Marseille všetky body z Zürichu po góle Heinzeho.

Chelsea Londýn dobýjala bezúspešne hradby Atletica Madrid len 40 minút, po nich už úradovali The Blues a vyhrali jasne 4:0. V 37. minúte zápasu FC Porto - APOEL Nikózia sa dostal na trávnik aj hosťujúci slovenský útočník Mário Breška, jeho tím však na štadióne Dragoes prehral 1:2.

Manchesterský návrat do dejiska ich úspešného výstupu na európsky vrchol v roku 2008 (v Lužnikách zdolali Chelsea vo finále LM na pokutové kopy) dlho nevyzeral triumfálne. Prvý polčas priniesol nezáživné divadlo, United si bez viacerých opôr (do Moskvy necestovali Rooney, Evra, Giggs, Fletcher ani Park) nedokázal vytvoriť súvislý tlak na súpera, aj keď mal prevahu v poli. V druhom dejstve sa bolo viac na čo pozerať, suchoty v pokutovom území prerušil pre ofsajd neuznaný gól Džagojeva (55.), neskôr Akinfejevom bravúrne zneškodnená Naniho hlavička v 68. minúte. Hostia sa nakoniec predsa len dočkali víťazstva. Stredopoliar Valencia najprv v 82. minúte nastrelil brvno, no o štyri minúty neskôr sa už nemýlil a strelou zvnútra pokutového územia zaistil pre svoj tím dôležité tri body. Wolfsburg, tiež v B-skupine, nedokázal vyhrať nad Besiktasom Istanbul (0:0), Peter Pekarík len presedel zápas na lavičke náhradníkov.

Streda bola "juhoamerická" v Lige majstrov, arbitri vylúčili až 6 hráčov, z toho videli červenú kartu až dvaja hráči Bayernu Mníchov. Bavori prehrali v Bordeaux 1:2 a prišli o líderstvo v A-skupine.  

Sumáre stredajších zápasov 3. kola skupinovej fázy LM 2009/10:

A-skupina:
Girondins Bordeaux - Bayern Mníchov 2:1 (2:1)
Góly: 27. Ciani, 40. Planus - 6. Ciani (vlastný), ČK: 30. Müller, 87. van Buyten

Juventus Turín - Maccabi Haifa 1:0 (0:0)
Gól: 47. Chiellini, ČK: 68. Dutra

B-skupina:
VfL Wolfsburg - Besiktas Istanbul 0:0
ČK: 74. Grafite, za domácich presedel Peter Pekarík celý duel na lavičke náhradníkov

CSKA Moskva - Manchester United 0:1 (0:0)
Gól: 86. Valencia

C-skupina:
Real Madrid - AC Miláno 2:3 (1:0)
Gól: 19. Raul Gonzalez, 76. Drenthe - 62. Pirlo, 66. a 88. Pato

FC Zürich - Olympique Marseille 0:1 (0:0)
Gól: 69. Heinze, ČK: 90. Bonnart

D-skupina:
Chelsea Londýn - Atletico Madrid 4:0 (1:0)
Gól: 41. a 52. Kalou, 69. Lampard, 90+1. Perea (vlastný)

FC Porto - APOEL Nikózia 2:1 (1:1)
Góly: 33. a 48. Hulk (druhý z 11 m) - 22. Alvaro Pereira (vlastný), ČK: 74. M. Gonzalez (Porto), v drese hostí hral Mário Breška od 37. minúty a dostal v 57. minúte ŽK

Súvisiace články