Zatiahnuté
14°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Zdecimovaný ManU v Moskve, šlágrom súboj Real - AC Miláno
Zdielať na

Zdecimovaný ManU v Moskve, šlágrom súboj Real - AC Miláno

Do hry sa môžu zapojiť i slovenskí reprezentanti, VfL Wolfsburg s obrancom Petrom Pekaríkom čaká v B-skupine doma Besiktas Istanbul bez zraneného Filipa Hološka, APOEL Nikózia s Máriom Breškom v D-skupine nastúpi v Porte.

Do hry sa môžu zapojiť i slovenskí reprezentanti, VfL Wolfsburg s obrancom Petrom Pekaríkom čaká v B-skupine doma Besiktas Istanbul bez zraneného Filipa Hološka, APOEL Nikózia s Máriom Breškom v D-skupine nastúpi v Porte.

Líder A-skupiny Bayern Mníchov môže v Bordeaux proti Girondins rátať aj s 32-ročným majstrom sveta Lucom Tonim, ktorý v lige proti Freiburgu nastúpil za Bavorov po štyroch mesiacoch. "Dúfam, že po Freiburgu si zahrám aj proti Bordeaux, ale to je rozhodnutie, ktoré je na trénerovi," povedal útočník. Kouč Louis van Gaal je stále bez zraneného Francka Riberyho i Arjena Robbena. Francúzi prehrali doma z posledných 11 zápasoch v pohárovej Európe len raz. V druhej konfrontácii skupiny je doma proti Haife favoritom Juventus Turín, ktorý sa ale momentálne trápi, keď nevyhral už 5 posledných súbojov. Hosťom bude chýbať suspendovaný Kayal Baram.

CSKA Moskva hostí Manchester United už od 18.30 SELČ a bývalý víťaz Pohára UEFA má veľkú šancu uspieť, pretože "červeným diablom" chýba veľa opôr. Hrať nebudú Wayne Rooney a Ryan Giggs, ani Patrice Evra, Park Ji-Sung a Darren Fletcher, otázni sú Dimitar Berbatov a Nemanja Vidič. "Dúfam, že aspoň Vidič bude OK," povedal kormidelník United Alex Ferguson, ktorého tím má zatiaľ v LM stopercentnú bilanciu. Srbský stopér si ale bude musieť dať pozor aby neinkasoval žltú kartu, ktorá by ho vyradila z ďalšieho súboja opäť proti CSKA, ale už na Old Trafford. Nemecký majster Wolfsburg privíta tureckého šampióna Besiktas. Nemci cez víkend v lige zdolali Mönchengladbach 2:1, Pekarík si zahral vyše 20 minút. Turci sú v tabuľke po dvoch prehrách poslední bez bodu.

Veľká pozornosť sa sústredí v stredu na štadión Santiaga Bernabeua, kde 9-násobný európsky šampión privíta 7-násobného. Tréner "pusiniek" Manuel Pellegrini okrem C. Ronalda nemôže rátať s Lassanom Diarrom, jeho trénerský kolega Leonardo nebude môcť využiť služby brankára Marca Storariho a stredopoliara Gennara Gattusa. "Rossoneri" nehrajú v dobrej forme, v Serii A sú až 8., a naposledy v LM zahanbujúco prehrali doma s outsiderom FC Zürich 0:1. "Je pravda, že majú problémy, ale aj tak je to veľké mužstvo plné skúsených hráčov. Budú veľmi ťažkým súperom. my ale hráme pred našimi divákmi a chceme potvrdiť pozície, na ktorých sme," povedal obranca Realu Raul Albiol. "Všetky tímy mávajú problémy, nemôžeme si ale myslieť, že AC Miláno ich má viac, ako ostatní. Ak dokážeme sami seba presvedčiť, že môžeme odohrať najlepšie ako vieme, určite dosiahneme lepší výsledok ako doteraz," uviedol Leonardo. Ukázať sa bude chcieť aj Ronaldinho, je však ďaleko od formy, keď v sezóne 2005/2006 v drese Barcelony na Santiago Bernabeu zosmiešnil Real dvoma gólmi po prekrásnych sólach a vyslúžil si od domácich divákov "standing ovations". "Na tomto štadióne sa mi podarilo niekoľko nádherných vecí. Ale momentálne som nielen ja, ale aj my ako mužstvo, v úplne odlišnej situácii," skonštatoval Brazílčan. V druhom súboji skupiny sa posledný Olympique Marseille predstaví na Letzigrunde v Zürichu a pokúsi sa získať prvé body. Francúzom bude chýbať potrestaný Souleymane Diawara.

V D-skupine si londýnska Chelsea v prípade výhry nad Atleticom Madrid takmer na sto percent zaistí postup do osemfinále. "The Blues" doma v LM neprehrali už 19 duelov, stále však budú hrať bez suspendovaného Didiera Drogbu. Brankár domácich Petr Čech má šancu nastúpiť na jubilejný 50. duel v LM za Chelsea (21-krát čisté konto). V druhom stretnutí skupiny druhé Porto hostí tretí APOEL a má šancu výraznejšie sa odpútať od prenasledovateľov.

program stredajších zápasov LM 2009/2010 v skupinách A až D:

A-skupina:
Girondins Bordeaux - Bayern Mníchov - rozhoduje Terje Hauge (Nór.)
Juventus Turín - Maccabi Haifa - Olegário Benquerença (Por.)

B-skupina:
CSKA Moskva - Manchester United - Claus Bo Larsen (Dán.)
VfL Wolfsburg - Besiktas Istanbul - Roberto Rosetti (Tal.)

C-skupina:
Real Madrid - AC Miláno - Frank De Bleeckere (Belg.)
FC Zürich - Olympique Marseille - Damir Skomina (Slov.)

D-skupina:
Chelsea Londýn - Atlético Madrid - Florian Meyer (Nem.)
FC Porto - APOEL Nikózia - Felix Brych (Nem.)

Súvisiace články