Oblačno
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
V Salzburgu spotrebovali 1800 kotúčov toaletného papiera
Zdielať na
Futbal

V Salzburgu spotrebovali 1800 kotúčov toaletného papiera

Zdroj: TV JOJ

V pondelok najskôr nemecko-rakúsky súboj v skokoch na lyžiach, potom vo futbale

Rakúski fanúšikovia vypili pred druhým zápasom reprezentácie jednej z dvoch usporiadateľských krajín proti Poľsku (1:1) priemerne 5 pív na jedného človeka. Za prvé štyri dni turnaja sa v časti vyhradenej pre fanúšikov v Salzburgu použilo na verejných toaletách 1800 kotúčov toaletného papiera a minulo sa 30 litrov mydla.

Bývalý tréner anglickej futbalovej reprezentácie Steve McClaren, ktorého neúspešné účinkovanie výberu "Albionu" v kvalifikačnej fáze na finálový turnaj v Rakúsku a Švajčiarsku stálo miesto na lavičke Angličanov, momentálne pracuje pre rádio BBC Radio 5 Live.

Štyridsaťsedemročný anglický lodivod robí počas majstrovstiev Európy expertné analýzy zápasov. Nanešťastie, rodák z Fulfordu má na starosti všetky stretnutia chorvátskeho výberu. Práve tento tím mal ruky vo vypadnutí Angličanov a následnom McClarenovom odvolaní.

Rakúšania milujú poriadok a čistotu. Práve preto v zóne pre fanúšikov v Salzburgu usporiadatelia európskeho futbalového šampionátu každodenne polievajú kontajnery na odpadky vodou. Tie sú totiž obľúbenymi miestami na sedenie pre priaznivcov futbalu. Tí na nich oddychujú pre nedostatok miest na sedenie v zóne alebo ich používajú pre lepšie videnie veľkoplošných obrazoviek, na ktorých sa vysielajú stretnutia šampionátu.

Dôležitý pondeľňajší zápas B-skupiny medzi dvoma susediacimi krajinami Rakúskom a Nemeckom uvedie spoločný súboj dvoch najlepších skokanov na lyžiach týchto dvoch krajín. Rakúšan Gregor Schlierenzauer a Nemec Martin Schmitt sa v priamom súboji stretnú o 18.30 h na obľúbenom skokanskom mostíku na Bergiseli neďaleko Innsbrucku.
 
Švédskych futbalistov, ktorí sa v sobotu stretnú v Innsbrucku so Španielmi, príde na tento dôležitý zápas povzbudiť princ Carl Philip. Dvadsaťdeväťročný kráľovský syn bude reprezentáciu tejto severskej krajiny povzbudzovať priamo na štadióne, jeho typ na výsledok bol 1:0 pre švédsky výber.

Zdielať na