Skoro jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
V Trnave sa lúčia s legionármi, Moughfire možnou posilou
Zdielať na

V Trnave sa lúčia s legionármi, Moughfire možnou posilou

Zdroj: TASR

Na trávnik vybehli aj dvaja navrátilci Cíferský a Tomčák

Trénerské trio Karol Pecze, Peter Zelenský, Rastislav Vincúr absolvovalo na ploche vedľajšieho ihriska otváraciu tréningovú jednotku s nekompletným 22-členným kádrom. Boli v ňom aj noví adepti na spartakovský dres: brankár Vojta Mareček, stopér Marián Kopča (obaja Slovan Liberec), stredopoliar Youssef Moughfire (bývalý hráč Senca, Žižkova a DAC), útočníci Sredan Stamenkovič (Srb - naposledy pôsobil v Stuttgarte) a 18-ročný talent Ľubomír Gogolák z Lokomotívy Trnava.

Na trávnik vybehli aj dvaja navrátilci z hosťovania Ivan Cíferský zo Šale a Marián Tomčák z Interu. Senegalčan Amdy Gueye bol predpoludním na ceste z letiska do Trnavy, Roman Procházka hrá v stredu v reprezentácii SR do 21 rokov v nórskom Stavangeri a medzi divákmi zostali aj štyria mladí hráči, ktorých popoludní čakal druholigový zápas za rezervu Spartaka v Bratislave a juniormi Slovana (Ivan Bránsky, Marek Boháček, Martin Železník a Kone Koro z Pobrežia Slonoviny), netrénoval ani zranený Pavel Devátý.

Z kádra 3. tímu CL sú na odchode: Carlos Perez (Španiel, skončilo sa mu hosťovanie), Brazílčan Jimmy Franca, Srbi Borivoje Filipovič, Nebojsa Jelenkovič, Senegalčan Kebe Samba, Čech Lukáš Došek a na dlhodobej maródke je jeho krajan Václav Drobný. Otáznik visí nad ďalším pôsobením Martina Husára, ktorý v predošlej sezóne hosťoval v Trnave z nórskeho Lilleströmu. "Počas krátkej prípravy plánujeme odohrať 5-6 zápasov s kvalitnými súpermi, v ktorých budeme chcieť zapracovať do kádra nových hráčov," povedal hlavný kouč Pecze, ktorého tím už 2. júla čaká prvý zápas 1. predkola Európskej ligy.