Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Trapas na zápase Švédsko - Slovensko. Organizátori nám pustili zlú hymnu
Zdielať na

Trapas na zápase Švédsko - Slovensko. Organizátori nám pustili zlú hymnu

ŠTOKHOLM / Prípravný duel medzi Slovenskom a Švédskom za začal poriadnym faux pas. Organizátori nám vo Švédsku pustili akúsi zrýchlenú verziu slovenskej hymny. Hráči nestíhali spievať slová.

Slovenskí futbalisti si to, že je niečo zlé, okamžite všimli. Nestíhali spievať slová národnej hymny. Organizátori nám totiž pustili akýsi remix. 

Dočasne poverený tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Štefan Tarkovič pošle na trávnik v utorňajšom medzištátnom prípravnom zápase v Štokholme proti domácemu Švédsku aj mladého obrancu Dávida Hancka z talianskej Fiorentiny. Dvadsaťročný ľavý bek nastúpi v základnej zostave seniorskej reprezentácie prvýkrát. Na druhom kraji obrany sa predstaví od začiatku Erik Sabo z izraelského Hapoelu Beer Ševa. Oproti ostatnému stretnutiu proti Česku v rámci Ligy národov 2018/2019 je novým mužom v zostave Albert Rusnák, ktorý dostal príležitosť na pravom krídle.

Základné zostavy v utorňajšom medzištátnom prípravnom stretnutí Slovenska proti Švédsku v Štokholme:
Slovensko: Dúbravka - Sabo, Škriniar, Škrtel, Hancko - Kucka, Lobotka - Rusnák, Hamšík, Mak - A. Nemec
Švédsko: Johnsson - Krafth, Jansson, Granqvist, M. Olsson - Durmaz, K. Olsson, Ekdal, Hiljemark - Guidetti, S. Andersson

V nedeľu po nevydarenom sobotňajšom zápase s Českou republikou abdikoval tréner Ján Kozák. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články