Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Zlodej spoznal v policajtovi bývalého hokejistu NHL. Valábik zmenu práce neľutuje
Zdielať na

Zlodej spoznal v policajtovi bývalého hokejistu NHL. Valábik zmenu práce neľutuje

NITRA / Z najlepšej hokejovej ligy NHL prestúpil k slovenskej polícii. Reč je o úspešnom, dnes už bývalom hokejistovi, 32-ročnom Borisovi Valábikovi. V uliciach Nitry ho tak fanúšikovia mohli stretávať v policajnej uniforme. Aj keď mohol zarábať oveľa viac peňazí na ľade, rozhodnutie prejsť k polícii neľutuje.

"Hral som v Kazachstane, v Amerike, na Britských ostrovoch, po celom svete," vraví dnes už policajt Boris Valábik. Začínal v Nitre, ako 17-ročný sa dostal do Kanady a hral aj v NHL. Množstvo zranení, návrat do európskej ligy a napokon zistenie, že ho hokej už tak nenapĺňa. Aj toto boli dôvody, prečo s ním skončil.

"Už som hokej začal brať ako zdroj obživy a to bol začiatok konca," vysvetľuje Boris. Po troch mesiacoch padlo rozhodnutie ísť k polícii.

Výcvik aj nízky plat

​"Ako 31-ročný chalan, ktorý si už niečo prežil a bol odkázaný sám na seba, tak som sa tak pousmial. Nástupy, salutovanie a tak ďalej som bral s úsmevom a nadhľadom," spomína na výcvik Boris. 

Po absolvovaní školy sa dostal na obvodné oddelenie, kde hliadkoval na ulici a patril do prvej platovej skupiny. V uniforme v ňom zopárkrát ľudia spoznali hokejistu. Prekvapený zostal napríklad zlodej, ktorého zatýkal. "On tak na mňa pozerá dve tri minúty a potom pán Valábik, ja som vám čudujem a toto keď povie zlodej prichytený pri čine a povie to policajtovi, mne až rozum zastáva," hovorí Boris. Jedným z dôvodov stať sa policajtom bolo aj to, že sa konečne chcel vrátiť domov. 

Správne rozhodnutie 

Plat hokejistu sa s platom policajta nedá ani porovnať. Boris tvrdí, že počas športovej kariéry si už zarobil na dom či autá. Hokej však hrať mohol ešte niekoľko rokov. "Neľutujem to rozhodnutie," dodáva. 

Boris Valábik vymenil uniformu za civil. Už niekoľko mesiacov pôsobí v športovom centre polície.

Súvisiace články